Samsung Galaxy Tab 5 u pripremi?

Fotografija članka: Samsung Galaxy Tab 5 u pripremi?

Prema izvještaju iz Nizozemske Samsung radi na novom 10 inčnom Galaxy Tab 5 tabletu.

Oglas

Čini se da glavni proizvođači tableta prelaze na ekrane sve većih dijagonala. Apple tvrdi kako će predstaviti 12 inčni iPad Pro tijekom drugog kvartala slijedeće godine, a tablet iste dijagonale očekuje se i od Sonya. Sa novim tabletima velikih dijagonala povećava se razlika između smartfona i tableta, čime trpi prodaja uređaja manjih ekrana što prisiljava proizvođače na sve veće ekrane.

Dokaz o nadolazećem Galaxy Tab 5 dolazi nam sa web stranice Zauba. Ovo je stranica koja prati uvoz i izvoz u Indiji. Samsung je 22. prosinca u Indiju uvezao uređaj pod nazivom modela SM-T555 u svrhu razvoja i istraživanja. Ovaj uređaj nije stavljen u prodaju, ali je trenutno procijenjen na vrijednost od otprilike 354 USD. Sljedećeg dana Samsung je uvezao 30 uređaja sa nazivom modela SM-T116, također u svrhu testiranja, od kojih je svaki procijenjen na vrijednost od 101 USD.

Najbolji način da shvatimo što bi ovi uređaji mogli biti je da usporedimo brojeve u nazivu modela. Samsung Galaxy Tab 4 10.1 koji je predstavljen u svibnju ove godine ima nazive modela SM-T530 (Wi-Fi), SM-T531 (3G i Wi-Fi) i SM-T535 (3G, 4G i Wi-Fi). Uspoređujući te nazive modela sa SM-T555 koji se pojavio na Zauba web stranici možemo zaključiti da je najvjerojatnije riječ o novom Galaxy Tab 5 10.1 koji bi trebao doći sa 64-bitnim Snapdragon 410 procesorom i Android 5.0 operativnim sustavom, a njegovo predstavljanje možemo očekivati u svibnju ili lipnju slijedeće godine.

Prema GeekBench stranici tablet sa nazivom modela SM-T116 trebao bi biti pokretan četverojezgrenim Speadtrum SC8830 procesorom koji radi na taktu od 1.2 GHz te ima 1 GB radne memorije, a očekuje se da će doći sa Android 4.4.4 operativnim sustavom.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.