Samsung Galaxy Tab 10.1 se prodaje manje nego što je očekivano

Fotografija članka: Samsung Galaxy Tab 10.1 se prodaje manje nego što je očekivano

Upravo zbog općenito neočekivano slabe potražnje za većim 10,1 inčnim tabletima, smanjena je isporuka Samsung Galaxy Tab 10.1 tableta.

Oglas

U južnokorejskoj kompaniji brzo su prepoznali kako su narudžbe za njihov veliki 10,1 inčni tablet manje nego što su u kompaniji očekivali. Razlog leži u cjenovno daleko povoljnijim 7 inčnim tabletima koji praktički vladaju svijetom, što prije nekoliko godina nitko nije očekivao. Ali dogodilo se. Zato je Samsung Galaxy Tab 10.1 praktički stopiran što se proizvodnje tiče.

U međuvremenu je Samsung obustavio i proizvodnju Windows RT tableta. Ionako su po svakom kvartalu 2013. godine isporučivali između 8 i 9 milijuna tableta, što ih stavlja na drugo mjesto po proizvodnji tableta u svijetu, odmah iza Applea i njihovih iPad tableta.

Samsung Galaxy Tab 10.1

Samsung je samo u prvoj polovici ove godine isporučio oko 17 milijuna tableta, među kojima je vrlo malo Samsung Galaxy Tab 10.1 modela. Udio tableta sa 7 ičnim ekranima u svijetu je veći od 70%. Kompanijini Galaxy Tab 2 i Tab 3 s ekranima od 7 inča se prodaju “na kile”, veći 10,1 inčni modeli jednostavno ne prolaze na tržištu.

Još je bolja informacija koja se nedavno pojavila, a koja govori kako Samsung uskoro namjerava predstaviti još veći tablet od 12 inča. potreba ili samo demonstracija moći? Mislimo kako je ovo drugo, samo čemu… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.