Samsung Galaxy S9 se u prodaji očekuje već u siječnju 2018. godine

Fotografija članka: Samsung Galaxy S9 se u prodaji očekuje već u siječnju 2018. godine

Iako informacija još nije službeno potvrđena, čini se kako bi novi Samsung Galaxy S9 police u dućanima mogao ugledati i prije nego što mnogi očekuju, a to je već početak 2018. godine. Možemo li možda očekivati premijeru na CES 2018 sajmu.

Oglas

To bi bilo 2-3 mjeseca ranije nego što je predstavljen ovogodišnji model. Djelomično je to vezano za OLED ekran kompanije Samsung Display, a koji će navodno biti dostupan već u studenom ove godine, također dva mjeseca ranije u odnosu na Galaxy S8. No, vjerujemo kako to ima veze i s borbom s konkurencijom ali i novim Qualcommovim procesorom Snapdragon 845 koji neće moći tako “blokirati” kao prethodni procesor jer su neki proizvođači već najavili svoje nove flagship modele na ovom procesoru.

Ipak, realno je za očekivati kako će premijera Galaxy S9 smartfona biti u siječnju, vjerojatno na CES 2017 sajmu u Las Vegasu, dok će se u prodaju vjerojatno pojaviti u veljači, uoči ili za vrijeme MWC 2017 sajma u Barceloni. O hardverskim karakteristikama je prerano govoriti, ali za očekivati je sve najbolje što tržite može ponuditi, tako da će mu i cijena biti u tom rangu, naravno visoka.

Inače, ova se priča vrti u okviru kodnog imena “Star”, a koji je ranije pogurao i premijeru novog Galaxy Note 8, a kojeg smo i sami vidjeli danas na službenoj premijeri u Hrvatskoj. Samsungova strategija je konkurirati isključivo Appleu, čini se da ga ostatak brojne galopirajuće mobilne ekipe uopće ne zanima. Slike koje vidite su naravno samo koncepti.

Na kraju ove vijesti dodajmo i još nešto zanimljivo. Samsung namjerava pojačati i isporuku smartfona s dvostrukim kamerama, pogotovo u posljednjem ovogodišnjem kvartalu. U ovom području južnokorejska kompanija osjetno zaostaje za kineskom konkurencijom, tako da je za očekivati kako će se pojaviti nekoliko modela s “dvookim” stražnjim kamerama. Uglavnom će se raditi o kamerama čiji je primarni senzor od 13 MP dok će drugi varirati. Za sada je gotovo sigurno kako niti jedan model neće imati optičku stabilizaciju slike.

Prema istraživanju Techno System Researcha do 2021. godine čak 37,2% smartfona (1,775 milijardi) bi trebali imati dvostruku stražnju kameru, dok bi 4,4% trebali imati i dvostruku prednju kameru.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.