Samsung Galaxy S9 će raditi na 7-nanometarskom procesoru

Fotografija članka: Samsung Galaxy S9 će raditi na 7-nanometarskom procesoru

Južnokorejska kompanija je potvrdila dvije stvari – Samsung Galaxy S8 premijera će se (ipak) održati 29. ožujka, dok Samsung Semiconductor počinje s testiranjem 7-nanometarskih čipova.

Oglas

Prva vijest vam je od ranije poznata, o tome smo . Odmah nakon premijere novi će se Galaxy S8 pojaviti u prodaji već u travnju. No, ova druga nas je vijest posebno zaintrigirala.

Naime, još se Galaxy S8 nije niti pojavio na tržištu, a već se spominje Samsung Galaxy S9. Da, dobro ste pročitali. Upravo bi se on trebao pojaviti na novom procesoru (SoC) razvijenom u 7-nanometarskoj tehnologiji. S novim procesorom Samsung će predstaviti i EUV tehnologiju (Extreme Ultraviolet Radiation), a čije su glavne karakteristike bolje performanse uz manju potrošnju i manje dimenzije.

Naravno, novi Galaxy S9, ako će se tako zvati, ne treba očekivati prije MWC 2018 sajma iduće godine.

I jedna zanimljivost. Tvrtka TSMC, koja inače proizvodi procesore za Appleov iPhone, također je najavila svoj prvi 7-nanometarski procesor, a u provom se iPhoneu očekuje na jesen 2018. godine.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.