Samsung Galaxy S8 – znate li koliko koštaju dijelovi?

Fotografija članka: Samsung Galaxy S8 – znate li koliko koštaju dijelovi?

Ovih se dana novi Samsung Galaxy S8 i S8 Plus počeli pojavljivati u prodaji širom svijeta, a kod nas će službeno u prodaju 28. travnja. Znate li koliko koštaju ugrađeni dijelovi u “osmicu”?

Oglas

Kako bi ga sastavili, Samsung u svaki Galaxy S8 mora uložiti 307,50$, što ćete vidjeti u tabeli niže. Ako mu je prodajna cijena 720$ (na američkom tržištu), tada vam je jasno kako je razlika 412,5$. Naravno, u cijenu treba uračunati i druge troškove kao što je transport, marketing, te porezi u pojedinim državama. Tu su i troškovi za istraživanje i razvoj, administraciju, menadžere, kao i popusti za telekom operatore.

Sjećamo se kako je prošle godine najveća marža bila za iPhone 7 i 7 Plus, kao i za Galaxy S7 i S7 Edge, na njima Apple i Samsung imaju “čistog” oko 30-35% od prodajne cijene. Usporedbe radi, neki konkurentski kineski proizvođači na svojim smartfonima zarađuju nekoliko puta manje. Sve je to tržišna utakmica u kojoj se svatko snalazi kako zna i umije.

U odnosu na Galaxy S7 i S7 Edge, Samsung se potrudio i uložio više u “osmice”, čija je proizvodna cijena veća za 43,34$ odnosno 36,29$ od prethodne generacije.

Niže ćete vidjeti podatke koje je objavio IHS Markit, a dodatne detalje možete pronaći i na , sami izvucite zaključke.

Inače, novi su Galaxy S8 i S8+ već kod nas na testu, evo i našeg .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.