Samsung Galaxy S8: prva usporedba Exynos i Snapdragon varijante

Fotografija članka: Samsung Galaxy S8: prva usporedba Exynos i Snapdragon varijante

Znamo da će Galaxy S8 prvenstveno biti opremljen Qualcomm Snapdragonom 835 čipsetom, sukladno informacijama o suradnji između Samsung i Qualcomma, ali ova informacija skoro pa potvrđuje da će doći i u Exynos 8895 varijanti.

Oglas

o mogućnosti da će S8, kao i njegovi prethodnici, dolaziti u dvije varijante, sada je to praktički i potvrđeno, iako nećemo točno znati prije predstavljanja modela S8 u New Yorku 29. ožujka.

Informacija dolazi iz Geekbench aplikacije iz koje je vidljivo da ispitani S8+ (oznake SM-G955F) u sebi nosi upravo Exynos (oznaka “universal8895” iz koje se da isčitati da je riječ o Exynos 8895). Isto tako, sudeći po dosadašnjoj Samsungovoj praksi, oznaka F je bila rezervirana za međunarodni model koji ćemo i mi u Hrvatskoj dobiti, što je također dosada bila praksa da u naše krajeve S serije dolaze sa Exynos čipsetima.

Ukoliko se informacija pokaže istinitom (i ovisno o točnosti rezultata Geekbench aplikacije) možemo trljati ruke jer je Exynos varijanta bila neznatno bolja od svog Snapdragon brata. Naime S8+ Snapdragon je ostvario rezultat od 1929 single-thread te 6084 multi-thread bodova dok je Exynos model pretrčao cilj sa 1978 single-thread i 6375 multi-thread bodova. Ako je vjerovati ovim brojkama, tukao je ne samo svog brata već i HiSilicon Kirin 960 koji pogoni najnovije Huawei flagshipe (P10 i Mate 9) – njegov rezultat je bio 1898 single i 6112 multi.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.