Samsung Galaxy S8 – probijena sigurnost skeniranjem šarenice

Fotografija članka: Samsung Galaxy S8 – probijena sigurnost skeniranjem šarenice

Za hakere je probijanje sigurnosnog sustava za kojeg Samsung kaže da je “jedan od najsigurnijih načina da Vaš telefon ostane zaključan” očito mačji kašalj.

Oglas

Hakeri iz Computer Chaos Cluba u Njemačkoj provalili su sustav autentifikacije baziran na skeniranju šarenice kojeg koristi nova Samsungova perjanica i to relativno jednostavnom izvedbom.

Kažu da je Galaxy S8 među prvim uređajima koji nudi prepoznavanje šarenice kao alternativu PIN-u ili otisku prsta i da vjerojatno buduće uređaje neće biti tako lako hakirati. Unatoč relativno jednostavnom probijanju i Samsung i Princeton Identity (proizvođač skenera šarenice) tvrde da prijava pomoću šarenice nudi “neprobojnu zaštitu”. Hakeri također naglašavaju da je biometrija bazirana na otisku prsta slaba jer se otisci mogu lako preslikati sa čaša, šarenicu oka ne možete sakriti, a uzorci za prijavu i PIN se mogu otkriti pomoću žiroskopa.ili čak traga na ekranu.

Bili su im potrebni digitalna kamera, laserski pisač (navodno Samsungovi printeri daju najbolje rezultate) i kontaktna leća. Fotografirali su lice, ispisali na papir, dodali kontaktnu leću i sliku držali ispred zaključanog Galaxyja S8. Pogledajte video demonstraciju ispod.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.