Samsung Galaxy S8, prave ključne karakteristike – fotka?

Fotografija članka: Samsung Galaxy S8, prave ključne karakteristike – fotka?

Novi Galaxy S8, a koji se premijerno očekuje krajem ožujka, ovih dana iz svih medija iskače kao iz paštete. Južnokorejski majstori za medijsko/marketinšku manipulaciju znaju da moraju dati sve od sebe kako bi Samsungu vratili staru slavu. I povjerenje korisnika.

Oglas

Ova informacija dolazi od pouzdanog europskog izvora, koji je objavio ključne karakteristike novog Samsugnovog top smartfona. I zanimljivo, ovaj izvor navodi kako će se u prodaji pojaviti 21. travnja, iako neki drugi izvori govore o premijeri 29. ožujka, o čemu smo . Moguće je kako su oba datuma točna – prvi je datum premijere, a drugi datum prodaje.

Vratimo se mi na “osmicu”. Isti europski izvor navodi kako će se Galaxy S8 pojaviti u dvije inačice, što nas i nije nešto iznenadilo, vjerojatno će u skladu s prošlogodišnjim modelima biti Galaxy S8 i Galaxy S8 Edge. Oba će sigurno imati veće ekrane od prethodnih modela, dok sam uređaj neće biti većih dimenzija. Drugim riječima, ekran će zauzimati veći dio prednjeg dijela smartfona, odnosno veći postotak, kao na naslovnoj slici.

Radi se o novom takozvanom “Infinity” ekranu koji praktički neće imati rubove, tek nešto malo. Donji rub će biti vrlo malen i bez popularne Home tipke u kojoj se krio čitač otiska prsta. Sada ćete njega pronaći… ne u samom ekranu nego navodno straga. Novi će Galaxy S8 navodno imati i čitač očne šarenice (iris scanner).

Očekuje se i neka inovacija na području kamera. Navodno će se raditi o “duo pixel” vrlo sličnoj onoj koja je ugrađena u S7/S7 Edge, a imat će neke nove mogućnosti kao što je prepoznavanje objekata, a najavljuje se još brž e okidanje i kvalitetnije slike i video. Neki od noviteta koji su praktički potvrđeni su 64 GB interne memorije, USB Type-C, te novi Bixby virtualni AI asistent, te još pregršt drugih noviteta.

I posljednje – navodno će Samsung Galaxy S8 imati mogućnost koju bi mogli opisati kao Continuum s Windows 10 Mobile OS-a, odnosno moći ćete vaš smartfon pretvoriti u Android stolno računalo, vjerojatno nešto kao Chrome OS računalo.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.