Samsung Galaxy S8 i S8+ se neće lako moći popraviti, kažu u iFixitu

Fotografija članka: Samsung Galaxy S8 i S8+ se neće lako moći popraviti, kažu u iFixitu

I dok mi lagano testiramo novi Samsung Galaxy S8, a koji prolazi teške torture na našem radnom stolu, ekipa iz iFixita je otkrila neke zanimljive informacije.

Oglas

Ekipa pod nazivom iFixit poznata je po rastavljanju raznih uređaja o pogledu na njih iznutra. Najnoviji smartfon koji su rastavili u detalje je novi Samsung Galaxy S8 i S8+. Prvi zaključak koji su izvukli je kako će ga serviseri vrlo teško popravljati zbog takozvanog “glass sandwich” dizajna.

Što se tiče mogućnosti popravljanja (repairability), Samsung Galaxy S8 i Galaxy S8+ su ipak nešto bolji od prethodnih modela Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge koji su u toj kategoriji dobili ocjenu 3 od 10, dok Galaxy S8 ima 4 od 10. Galaxy S6 iz 2015. godine je također imao ocjenu 4 od 10.

Glavni napredak koji je postignut je u kvaliteti komponenti koje se nalaze u unutrašnjosti. Većina komponenti je modularna tako da se mogu lakše zamijeniti neovisno o drugim komponentama. Isto vrijedi i za bateriju, iako je malo teži pristup do nje, odnosno baterija je zalijepljena za unutarnji stražnji dio panela (slika niže).

iFixit ekipa se kritički osvrnula i na prednje i stražnje staklo za koje misle kako su podložna pucanju s jedne strane, a na neki način onemogućuje pristup unutarnjim komponentama s druge strane. Kažu kako je prednje staklo izuzetno teško zamijeniti, a postoji i dobra vjerojatnost da se ošteti prilikom skidanja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.