Samsung Galaxy S8 će raditi na Snapdragon 830 procesoru?

Fotografija članka: Samsung Galaxy S8 će raditi na Snapdragon 830 procesoru?

Novi Qualcommov procesor razvijen u 10-nanometarskoj tehnologiji bit će sam vrh procesorske ponude i navodno bi se trebao nalaziti u novom Samsung Galaxy S8 smartfonu. Teško nam je u to povjerovati, ali nije isključeno.

Oglas

Samsung ima običaj u svoje uređaje ugrađivati Qualcommove procesore, iako imaju i svoju Exynos seriju. No, u prošlosti su na određena tržišta znali slati uređaje sa Snapdragonom, dok većina svjetskih tržišta, pa i naše europsko dobivaju modele sa Samsungovim Exynos procesorom. Jedna druga informacija govori kako će novi Galaxy S8 raditi na Exynos 8895 procesoru. Po nama, i jedna i druga informacija su vrlo vjerojatno točne.

Samo ćemo vas podsjetiti kako su oba razvijena u 10-nanometarskoj tehnologiji, što znači i da će fizički biti manji, procesorski jači te energetski štedljiviji. Nova se tehnologija naziva Fan-out Panel Level Package (FoPLP), ako vas zanima, a kažu i kako je jeftinija za proizvodnju. I da, vrijedi za oba procesora koja očito dijele puno zajedničkih karakteristika.

S obzirom na dnovi Samsung Galaxy S8 ne očekujemo prije idućeg proljeća, na nama je da budemo strpljivi. Naravno, Snapdragon 830 će se vjerojatno pojaviti u mnogim top smartfonima drugih proizvođača, a i Exynos bi mogli vidjeti recimo u nekim od Meizu modela, sve je moguće.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.