Samsung potvrdio da će Galaxy S8 imati digitalnog pomoćnika

Fotografija članka: Samsung potvrdio da će Galaxy S8 imati digitalnog pomoćnika

Nedavna šuškanja o digitalnom pomoćniku “Bixby“ Samsung je potvrdio

Oglas

Samsung je prošli mjesec objavio da je preuzeo vlasništvo nad tvrtkom Viv Labs. Ova startup tvrtka je osnovana od ekipe koja je stvorila Siri, Appleovu digitalnu pomoćnicu. Viv Labs stvara jedinstvene otvorene platforme umjetne inteligencije koji omogućavaju drugim developerima stvaranje pomoćnika poput Siri. Nakon ove objave pokrenuta je lavina glasina da će Galaxy S8 imati digitalnog asistenta poput Siri.

Samsung je u svojoj matičnoj zemlji zaštitio ime aplikacije “Bixby“ koja je “računalni program za upravljanje osobnim informacijama…“ i koja je aplikacija za smartfone, tablete te računala. Još se iz toga “patenta“ da svašta iščitati, ali jedno je sigurno, da će Bixby biti digitalni asistent. Ovo se dogodilo u vrijeme kada glasine o nadolazećem Galaxy S8 najjače, a to je samo znak da se nešto kuha.

Nakon ovih informacija stišalo se sve oko BixBya, ali je Samsung nedavno potvrdio sve ove informacije i najavio da će novi flagship imati digitalnog asistenta kodnog imena “Project Dream“. Samsung će započeti integraciju ove platforme nazvane “Viv“ prvo u svoj novi flagship, a dalje će je integrirati u pametne satove i pametne upravitelje doma. Samsung je puno stvari potvrdio ali nije otkrio koje će sve usluge biti na raspolaganju krajnjim korisnicima njihovog digitalnog asistenta, ali su spomenuli da će i ostali developeri moći “dodati usluge na njihovog agenta“.

Samsung je s ovom objavom službeno potvrdio da ulaze na tržište digitalnih pomoćnika, ali tamo ih čeka velika konkurencija poput Applea, Googlea, Microsofta i Amazona. Biti će zanimljivo vidjeti kako će se Samsung snaći u ovome svijetu, ali vjerujem da su i oni sami svjesni da novi Galaxy mora biti barem klasu bolji od drugih kako bi kupci prešli preko debakla s Note 7.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.