Samsung Galaxy S8+ će biti pravi naziv, ne Galaxy S8 Edge

Fotografija članka: Samsung Galaxy S8+ će biti pravi naziv, ne Galaxy S8 Edge

Prema najnovijim informacijama koje su se upravo pojavile čini se kako se novi veliki S8 neće zvati “Edge”, nego će novi pravi naziv biti Samsung Galaxy S8+ što pokazuje i navodni novi logo.

Oglas

Razlog zbog kojeg se veći model neće zvati “Edge” leži u činjenici da je to bila oznaka za zakrivljeni ekran. S obzirom da se najavljuje kako će i manji i veći S8 imati Super AMOLED zakrivljene ekrane, malo bi bilo zbunjujuće da se samo veći naziva “edge” (rub, brid, ivica) jer to postaju karakteristike i manjeg modela.

Drugim riječima, nazivi spomenuta dva modela o kojima smo već puno trebali bi biti – Samsung Galaxy S8 i Samsung Galaxy S8+ (čak ne niti riječ “Plus”).

O samim karakteristika vjerojatno već sve znate, tako da ćemo vas samo podsjetiti kako će manji model imati 5,7 inčni a veći 6 inčni ekran, oba QHD+ rezolucije od 1440 x 2960 točaka neobičnog omjera 18,5:9. Najveća razlika očekuje se u dizajnu, odnosno odnosu površine ekrana i samog uređaja. Prema slici niže vidljivo je kako lijevi i desni rub neće postojati, dok će gornji i donji dio oko ekrana biti vrlo mali, osjetno najmanji do sada. Fizička tipka ispod ekrana nestaje, postojat će samo virtualne tipke, dok će ekran na oba modela podržavati 3D Touch.

Datum službene premijere nije promijenjen, i dalje je 29. ožujka na posebnom Unpacked eventu u New Yorku.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.