Samsung Galaxy S7 – kako isključiti brzo punjenje?

Fotografija članka: Samsung Galaxy S7 – kako isključiti brzo punjenje?

Pitanje: zašto?

Oglas

Jedno od najvećih dostignuća kod mobitela je quick charge tehnologija, odnosno brzo punjenje baterije. Budući da kapacitete ne možemo tako lako povećavati dodatnim zgušnjavanjem kapaciteta, mogućnost napuniti ih brzo je opcija koju stvarno cijenimo.

Samsung je u svojim najnovijim flagshipima koji dolaze s baterijama kapaciteta 3000 mAh i 3600 mAh uz quick charge tehnologiju omogućio još nešto. U postavkama baterije se može naći i mogućnost da se isključi Quick charge.

harge your battery more quickly. Your device may become hot while using Fast cable charging. If Fast cable charging is turned off, standard charging will be used instead.

Zašto bi ovo Samsung ukomponirao? Razlog je u toplini koja se stvara tijekom brzog punjenja ako u isto vrijeme koristimo mobitel. Qualcomm nije nikada negirao da Quick charge koliko god da je dobar, može ujedno i znatno naštetiti kapacitetu baterije. Dugoročno gledano, Quick charge nije najsretnije rješenje (pogotovo kada ne možemo tako lako zamijeniti bateriju na mobitelu).

Ono što je Qualcomm rekao u svoju obranu je da će većina korisnika ionako promijeniti uređaj prije nego im baterija znatno smanji kapacitet. Detaljnije od toga nismo čuli.

Zanimljivo je da je Samsung uključio i ventilator za dodatno hlađenje uređaja tijekom punjenja. Legnete u krevet nakon dopisivanja i surfanja internetom, a mobitel počne zujati :) Ova je značajka uključena samo tijekom bežičnog brzog punjenja.

Na Galaxy S7 možete isključiti brzo punjenje Cropped (1)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.