Samsung Galaxy S6 phablet – prve fotke, imat će 5,5 inčni ekran?

Fotografija članka: Samsung Galaxy S6 phablet – prve fotke, imat će 5,5 inčni ekran?

Ono što možemo onako “na prvu” zaključiti iz ovih fotki su dvije stvari – novi Samsung Galaxy S6 imat će veći 5,5 inčni ekran tako da spada u kategoriju phableta. I drugo, ono važnije – je li ovo (konačno) metalno kućište?

Oglas

Od svog novog flagshipa Samsung očekuje puno, to ne moramo posebno napominjati. Nakon neočekivano slabe prodaje trenutno aktualnog Galaxy S5 modela koji praktički ne donosi ništa novo u odnosu na stariji Galaxy S4, novi bi Samsung Galaxy S6 trebao donijeti vidljivi napredak kako bi ponovo pažnju javnosti skrenuli u svom smjeru. Konkurencija nikada nije bila jača, kineski smartfoni se prodaju sami od sebe. Samsung će morati biti izuzetno pametan ukoliko žele povećati zaradu. Jedno je sigurno – neće im biti lako.

O samom Samsung Galaxy S6 uređaju smo pisali u nekoliko navrata u , i . Dvije osnovne stvari koje donose razliku u odnosu na prethodni model je 5,5 inčni ekran (spominje se i 5,3 inčni), vjerojatno Super AMOLED i QHD rezolucije (2560 x 1440 točaka), kao i metalno (aluminijsko) kućište zbog kojeg je Samsung vrlo često prozivan kako zaostaje za konkurencijom. I treća sitnica koju smo uočili je boja. Znači li to kako će novi Galaxy S6 dolaziti u različitim bojama?

Što se tiče procesora, spominje se Qualcommov Snapdragon 801, ali očekujemo i Samsungov Exynos. Isto tako, novi bi S6 mogao imati i 4 GB RAM-a. Hoće li biti skup? U to smo gotovo uvjereni, očekujemo cijenu koja će biti neznatno niža od trenutno aktualnog S5 modela kada se prvi puta pojavio na tržištu.

Službeno predstavljanje novog Galaxy S6 očekuje se na jednom od sajmova početkom 2015. godine, vjerojatno na CES 2015 ili MWC 2105.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.