Samsung GALAXY S4 mini i GALAXY S4 će uskoro raditi na dvije LTE mreže – TDD-LTE i FDD-LTE

Fotografija članka: Samsung GALAXY S4 mini i GALAXY S4 će uskoro raditi na dvije LTE mreže – TDD-LTE i FDD-LTE

TDD-LTE (Time-Division Duplex) i FDD-LTE (Frequency Division Duplex) tehnologije su dvije LTE mreže na kojima će raditi Samsung GALAXY S4 mini i SGS4, i to bez prekida.

Oglas

Samsung Samsung GALAXY S4 miniElectronics je predstavio prve komercijalne uređaje, Samsung GALAXY S4 mini i SGS4, s mogućnošću korištenja TDD-LTE (Time-Division Duplex) i FDD-LTE (Frequency Division Duplex) tehnologije neprekinutog prekapčanja (seamless handover). Tako će TDD/FDD dual mode LTE izvedbe pametnih telefona GALAXY S4 i GALAXY S4 mini korisnicima omogućiti glasovnu i podatkovnu komunikaciju bez prekida, čak i u slučajevima kada se signal na uređajima bude prebacivao između dvije različite vrste LTE mreža.

Iako se većina globalnog LTE tržišta danas zasniva na FDD-LTE tehnologiji, očekuje se povećan rast primjene alternativne TDD-LTE tehnologije, poglavito na tržištima Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Australije, Bliskog Istoka, Sjeverne i Istočne Europe te Jugozapadne Azije, kao i zauzimanje značajnije uloge na globalnom LTE tržištu. Neprekinuto prekapčanje između FDD-LTE i TDD-LTE mreža ključno je za krajnje korisnike i mobilne operatere, naročito na tržištima gdje su prisutne obje tehnologije. I tu bi Samsung GALAXY S4 mini i SGS4 mogli imati barem početnu prednost.

Osim prednosti za korisnike, mobilnim će operaterima korištenje TDD-LTE i FDD-LTE tehnologija omogućiti učinkovito upravljanje podatkovnim prometom i održavanje kvalitete usluge, tako da se podatkovni promet s FDD-LTE frekvencije, u slučaju opterećenja mreže, preusmjeri na TDD-LTE.

Samsung je prvi globalni proizvođač mobilnih telefona koji je predstavio pametne telefone s dual-mode (TDD-LTE/FDD-LTE) podrškom, a to su spomenuti Samsung GALAXY S4 mini i SGS4. Tvrtka je ujedno najavila predstavljanje novih TDD-LTE uređaja, na ostalim tržištima, tijekom trećeg tromjesečja ove godine.

Rast globalnog tržišta stopom od 20 posto godišnje, do 2017. godine
Prema podacima tvrtke Strategy Analytics koja se bavi istraživanjem tržišta, globalno LTE tržište rasti će u prosjeku 20 posto godišnje, od 270 milijuna uređaja u 2013. do čak 680 milijuna uređaja u 2017. TDD-LTE tržište trebalo bi zauzeti 18 posto ukupnog LTE tržišta do 2015., s obzirom na to da 14 mobilnih operatera iz 10 zemalja diljem svijeta pruža TDD-LTE usluge.

Godišnji podaci o tržištu LTE uređaja (Jedinice: milijuni), Strategy Analytics

Globalno tržište 2013. 2014. 2015. 2016. 2017. CAGR tijekom pet godina
270,7 396,8 497,8 594,8 683,3 20%

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.