Samsung Galaxy S III, S II i Galaxy Note II s Exynos procesorom imaju ozbiljnu sigurnosnu rupu

Fotografija članka: Samsung Galaxy S III, S II i Galaxy Note II s Exynos procesorom imaju ozbiljnu sigurnosnu rupu

U modelima Samsung Galaxy S III i S II i Galaxy Note II, opremljeni Exynos procesorom (4310 i 4412), pronađena je ozbiljna sigurnosna rupu koja omogućuje bilo kojoj aplikaciji neovlašteni pristupa korisničkim podatcima.

Oglas

Napadač može ne samo ukrasti vaše privatne podatke, ali i učiniti potpuno nesposobnim vaš uređaj. Članovi XDA Developers foruma već su pripremili exploit za ovaj propust ali nakon instalacije na nekim uređajima je prestala raditi kamera i HDMI. Ovdje je popis modela na kojima će neslužbena zakrpa raditi:  Samsung Galaxy S2 GT-I9100,Samsung Galaxy S3 GT-I9300,Samsung Galaxy S3 GT-I9305 LTE,Samsung Galaxy Note GT-N7000,Samsung Galaxy Note GT-N7100 2,Verizon Galaxy Napomena 2 SCH-i605 (zaključan bootloader), Samsung Galaxy Note GT-N8000 10.1,Samsung Galaxy Note GT-N8010 10.1. Pogreška je nastala zbog netočnih dozvola (RW za sve) u uređaju / dev / exynos-mem , što omogućuje da se pročita cijela fizička memorija.  Samsung još uvijek nije reagirao na izvješće o ranjivosti. Možete preuzeti sigurnosnu zakrpu ako želite na xda forumu ili ili na mrežnoj stranici . Za patch ne morate imati rootani uređaj.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.