Samsung Galaxy Round novi smartphone čija je premijera – sutra?

Fotografija članka: Samsung Galaxy Round novi smartphone čija je premijera – sutra?

Ili ako hoćete danas, ako računate po južnokorejskom vremenu. Samsung Galaxy Round je prvi smartphone sa zakrenutim (zaobljenim) ekranom.

Oglas

Premijerno predstavljanje održano je u utorak navečer po južnokorejskom vremenu, a Samsung je s ponosom svojoj domaćoj publici predstavio ovaj zanimljivi smartphone. Već smo u više navrata spominjali kako i Samsung i LG rade na razvoju , a čini se kako je Samsung za dlaku uspio prestići konkurenciju.

Samsung Galaxy Round ima zanimljiv “roll effect”, kako su ga nazvali, a koji funkcionira tako da kada za pritisnete prema sebi, tada će vam prikazati vrijeme, propuštene pozive i stanje baterije (pogledaj video niže). Od još nekih zanimljivosti spomenimo takozvani Gravity Effect koji omogućuje “vizualnu interakciju” s ekranom. primjerice, ekran je isključen dok svira glazba, a vi samo pritisnete desni dio ekrana i počet će svirati slijedeća pjesma, odnosno ako “tapnete” lijevi dio ekrana svirat će prethodna pjesma, a ekran je i dalje ugašen (to može uštedjeti bateriju).

Samsung Galaxy Round

Još jedan efekt je Side Mirror koji omogućuje da “tiltate” odnosno mahnete telefonom lijevo ili desno kako bi vidjeli prethodnu i li slijedeću sliku ili video u vašoj galeriji. Ugrađen je i Multi Window koji omogućuje pravi multitasking odnosno istovremeni rad u više prozora (pokretanje dvije aplikacije i njihov prikaz na ekranu istovremeno).

Za to vam naravno treba i veći ekran, a s tim se može pohvaliti Samsung Galaxy Round, koji ima 5,7 inčni Super AMOLED ekran Full HD rezolucije od 1080×1920 točaka, zatim 4-jezgreni procesor na 2,3GHz, 3GB RAM-a, te bateriju od 2800mAh. Na ovaj je smartphone instaliran i novi Android 4.3 OS, dok stražnja kamera ima razlučivost  od čak 13MP.

Samsung Galaxy Round

A cijena? Prava sitnica! Ako želite imate Samsung Galaxy Round smartphone sa zakrenutim ekranom, ta će vas želja koštati ni manje ni više nego 1,09 milijuna wona (oko 1.013$), pa ako imate viška nekih šest tisuća kuna (bez poreza) možete si nabaviti jedan takav, naravno kad dođe u Europu.

Malo prije smo spomenuli konkurenciju, pa će biti pošteno reći kako je LG dan prije najavio kako su spremni s isporukom svojih fleksibilnih OLED ekrana, koji će se vjerojatno ugrađivati i u smartphone uređaje drugih proizvođača.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.