Samsung Galaxy Note III će imati i Exynos 5 Octa i Snapdragon 800 procesor?

Fotografija članka: Samsung Galaxy Note III će imati i Exynos 5 Octa i Snapdragon 800 procesor?

Znači li to kako Samsung nema povjerenje u svoj procesor? Posljednja informacija govori kako će prvih 4 milijuna Samsung Galaxy Note III uređaja raditi na Snapdragonu 800.

Oglas

Sjećate se da smo ranije pisali o Samsung Galaxy Note III phabletu za koji je već odavno najavljeno kako će raditi na Samsungovom Exynos 5 Octa procesoru, no čini se kako će se prvi primjerci koji se pojave na tržištu imati poznati i hvaljeni Qualcommov Snapdragon 800 procesor, a kojeg možete pronaći u svim najboljim mobilnim uređajima. Isti procesor će se ugrađivati i u nove Samsungove tablete.

Navodno da postoje neki problemi u 8-jezgrenom Samsung Exynos 5420 procesoru (koji zapravo i nije 8-jezgreni – ima osam jezgri ali samo 4 mogu raditi istovremeno). Po nama izgleda da imaju problema s implementacijom 4G LTE veze što Samsungov Octa procesor baš i nije dobro podnio.

Tako će se prvih 4 milijuna Galaxy Note III phableta i podrškom za 4G LTE pojaviti s Qualcommovim Snapdragon 800 procesorom, a preostalih 20-30 posto phableta radit će na Samsung Exynos 5420 procesoru i s podrškom za 3G vezu.

Poznato nam je kako će Ameri dobiti ove jače modele s Qualcomm Snapdragon 800 procesorom. Zanima nas što će stići u Europu, pa i u Hrvatsku. Živi bili pa vidjeli, a ponešto od informacija pojavit će se i na IFA 2013 sajmu u Berlinu…

Samsung Galaxy Note III

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.