Samsung Galaxy Note III će ipak dobiti senzor čitača otisaka prstiju

Fotografija članka: Samsung Galaxy Note III će ipak dobiti senzor čitača otisaka prstiju

Je li novost među smartphoneima da oni elitniji modeli dobivaju čitač otisaka prstiju. Baš i nije, ali će ga navodno dobiti i novi Samsung Galaxy Note III.

Oglas

Čitač otisaka prstiju (fingerprint reader) može biti još jedna zanimljiva sigurnosna mjera koja će osiguravati vaš mobilni uređaj od krađe vaših personalnih podataka. Saznajemo kako će ga dobiti novi Samsung Galaxy Note III, a već smo ranije pisali kako će čitač otisaka prstiju dobiti , a spominje se kako će i Appleov iPhone 5S također dobiti isti dodatak.

Kada već govorimo o čitaču otiska prstiju, navodno bi se trebao nalaziti ispod Home tipke. Navodno je procurila posebna FingerprintService.apk aplikacija koja ga i aktivira. Ako je to sve točno, a kako stvari stoje moglo bi biti tako, Samsung Galaxy Note III.

Samsung Galaxy Note III

Kada već govorimo o ovoj temi i glasinama koje su potekle iz jednog vrlo pouzdanog indijskog izvora, spomenimo kako će se čitač otisaka prstiju osim za sigurnost navodno moći koristiti i kao sredstvo autorizacije plaćanja. Isto tako, ako se ne radi o otisku vlasnika Samsung Galaxy Note III phableta, otvorit će se novi ekran “za goste” tako da se primjerice neće otkriti vaši osobni podaci.

I na kraju, vraćamo se na početak. Čitač otisaka prstiju nije baš takva novost, jer smo ga već vidjeli na Motorola ATRIX 4G smartphoneu. Samo što će Samsung Galaxy Note III zbog globalnog imidža vjerojatno biti prodavaniji :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.