Samsung Galaxy Note 8 neće imati senzor otiska prsta ispod stakla?

Fotografija članka: Samsung Galaxy Note 8 neće imati senzor otiska prsta ispod stakla?

S obzirom da Samsung nije mogao smjestiti senzor otiska prsta ispod ekrana svog najnovijeg Galaxy S8 flagshipa, smjestio ga je na stražnjem panelu.

Oglas

Većina pametnih telefona današnjice dolazi sa senzorom otiska prsta, jer je korisnicima sve važnija što kvalitetnija zaštita podataka na pametnim telefonima koji u nekim segmentima pomalo zamjenjuju čak i računala. Standardna je pozicija ovih senzora stražnji panel smartfona, a neki se proizvođači odlučuju i na ugradnju senzora otiska prsta ispod ekrana i to u Home tipku.

Šuškalo se kako je Samsung za nadolazeći Galaxy Note 8 flagship pripremio senzor otiska prsta implementiran ispod stakla ekrana, no pojavila se priča kako se kompanija muči sa ovakvim senzorom otiska prsta te je moguće da se on ipak neće u toj formi pojaviti na nadolazećem flagshipu.

Neki eksperti smartfon industrije tvrde kako Samsung nema problema sa samom ugradnjom ovog senzora ispod stakla, već je problem drugačije, sigurnosne naravni. Spominje se i kako telefon to jest ovako ugrađeni senzor ne prepoznaje pokušava li korisnik otključati ili zaključati uređaj ili jednostavno koristi telefon. Vrijeme će pokazati hoće li kompanija naći uspješno rješenje ovog problema.

Službena se Samsung Galaxy Note 8 premijera očekuje u listopadu, a između ostaloga se očekuje 6.3-inčni Infinity ekran i dvostruka stražnja kamera.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.