Samsung Galaxy Note 7 – zaustavljena proizvodnja i prodaja, je li ovo kraj ovog modela?

Fotografija članka: Samsung Galaxy Note 7 – zaustavljena proizvodnja i prodaja, je li ovo kraj ovog modela?

Nakon što su se i zamjenski modeli pregrijavali zbog problema s baterijom, južnokorejska je kompanija u potpunosti prekinula proizvodnju Samsung Galaxy Note 7 phableta.

Oglas

Radi se o najjačem kompanijinom uređaju koji je predstavljen pred samo tri mjeseca, no već su se u samom početku počeli ponašati nestabilno o čemu je i kompanija izvijestila. Samo ćemo vas podsjetiti kako su svi vlasnici Galaxy Note 7 uređaja mogli besplatno zamijeniti svoj uređaj.

Pravi je problem nastao kada se pokazalo kako su se i zamjenski uređaju počeli pregrijavati, tako da je Samsung prekinuo proizvodnju ovog uređaja. Koliko nam je poznato, američki telekom operatori već su vlasnicima Note 7 smartfona ponudili povrat čak i onih uređaja koji se nisu zapalili ili eksplodirali (što je moguće!), te odabir nekog drugog uređaja. To provjerite tamo gdje ste kupili svoj Galaxy Note 7, a koji više nije u proizvodnji/prodaji.

Mnogi se pitaju je li ovo kraj Note serije. Po nama nije, jer se ovo moglo dogoditi bilo kojem drugom Samsungovom modelu. Možda će se kompanija još više koncentrirati na razvoj novog smartfona, koji se očekuje u prvom kvartalu iduće godine. Za očekivati je kako će Samsung dodatno napuniti novi uređaj najnovijim tehnologijama i ponuditi ga možda i po povoljnijoj cijeni.

Ono što je sigurno je kako će ovo financijski pogoditi kompaniju, koliko teško je reći, a u međuvremenu će se kupci okrenuti prema nekim drugim proizvođačima pametnih telefona u ovoj “phablet” klasi s velikim ekranima.

NOVO (12.10.2016) – Samsung Electronics je danas izdao nove sigurnosne savjete za sve korisnike prve serije ili novih Galaxy Note7 uređaja u Hrvatskoj te moli da uređaje prestanu koristiti, naprave sigurnosnu kopiju podataka te ih potom isključe. Tvrtka Samsung blisko surađuje s operaterima i prodajnim partnerima diljem regije kako bi pokrenuli program zamjene koji će omogućiti korisnicima Galaxy Note7 da ih zamjene za Galaxy S7 ili S7 edge uređaje ili bilo koji drugi Samsung Galaxy telefon. Korisnici koji zamijene uređaj dobit će povrat razlike u cijeni ili, ako tako odluče, mogu dobiti potpuni povrat sredstava.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.