Samsung Galaxy Note 6 će imati Slim RGB AMOLED ekran i 6 GB RAM-a?

Fotografija članka: Samsung Galaxy Note 6 će imati Slim RGB AMOLED ekran i 6 GB RAM-a?

Kao i uvijek, glasine preteknu službene podatke, a tako je to i s novim Samsung Galaxy Note 6 velikom phabletu… iako još nema ni traga ni glasa o Note 5 na našem tržištu.

Oglas

Ali tako to valjda mora biti. I dok se petica i dalje očekuje, već su krenule glasine o novom Samsungu Galaxy Note 6 koji bi trebao imati 5,8 inčni Slim RGB AMOLED ekran s navodno čak 1024 dodirne točke što zvuči nevjerojatno. Ako dodamo i navodnih 6 GB LPDDR4 RAM-a, tada je priča još nevjerojatnija. Niti neka prijenosna računala nemaju više od 4 gige :)

Podsjetit ćemo vas kako Galaxy Note 5 i S6 Edge+ imaju 4 GB RAM-a, tako da je možda priča oko 6 giga za Note 6 malo i pretjerana. No, s druge strane je u skladu s nazivon – 6 GB za Note 6, zvuči dobro :) No, ono što svakako zabrinjava su dvije stvari – Android kao OS nije baš najinteligentniji po potrošnji i zauzeću RAM-a, poznat je kao gutač memorije, tako da je pitanje kako će se ponašati u ovom slučaju. S druge strane, ova bi priča moga osjetno podići cijenu ionako preskupih Galaxy top modela, a što bi se itekako moglo odraziti na prodaju ovih modela, a koja i nije u skladu sa Samsungovim velikim očekivanjima.

Slim RGB AMOLED ekran sugerira kako će se Samsung prebaciti s Diamond Pixel matrice na RGB matricu, nešto što smo već ranije mogli vidjeti na Galaxy S II modelu, prije nego se prebacio na Diamond matricu. Povećanje ekrana s 5,7 na 5,8 inča čak i ima logike, jer već S7 edge ima 5,5 inčni ekran, tako da bi trebalo održavati neku razliku u veličini ekrana. Naravno, podržavat će i S-Pen digitalnu olovku.

Ono što se spominje su također i kamere. Stražnja bi trebala imati 12 MP s optičkom stabilizacijom slike (Super OIS Plus), odnosno ista je ona koja se nalazi u nadolazećim Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge modelima, dok Note 5 ima kameru od 16 MP. Odabir procesora će se kretati između Qualcommovog Snapdragona i Samsungovog domaćeg Exynosa, u igri su samo oni najjači procesoru. Interna memorije će biti izdašna, od 64 do 128 GB.

Ono što sigurno možete očekivati je kako će novi Samsung Galaxy Note 6 biti vrhunski uređaj, praktički bez konkurencije. Isto tako, očekujte kako će biti vrlo skup tako da će si ga moći priuštiti samo “odlikaši”… naravno, ako budu znali i mogli iskoristiti potencijal ovog uređaja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.