Samsung Galaxy Mega smartphone uređaji – veći Fonbleti, opet nova tabletphone klasa?

Fotografija članka: Samsung Galaxy Mega smartphone uređaji – veći Fonbleti, opet nova tabletphone klasa?

Čini se kako se Samsung neće zaustaviti na svojoj “gomili” modela. Naime, poznato je kako ima najviše različitih modela u ponudi na tržištu, no to ih neće zaustaviti u stvaranju novih – fonbleta!

Oglas

Sjećate se, prije godine i nešto više od godinu dana počeli smo pričati o phabletima, novoj klasi smartphonea koja se od dosadašnjih “standardnih” razlikovala po veličini ekrana. Ako smartphone ima 5 inčni ekran, spada u klasu phablet. S vremenom su sami smartphonei narasli (velilične ekrana od 4,3, 4,5 i 4,7 inča) tako da se polako počela “topiti” phablet klasa, i sve su to postali smartphonei.

Došlo je opet novo vrijeme, za nove modele, nove klase, bar to tako osjećaju u Samsungu. Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, pripremaju novu “fonblet” klasu koja je opet narasla u dijagonali ekrana. Nova serija ima i radni naziv Galaxy Mega Smartphones, a koje su već mnogi i ranije prozvali “Fonblets”. Radi se o velikim smartphone uređajima s ekranima od 5,8 i 6,3 inča, a koji su po svojoj veličini gotovo u rangu 7 inčnih tableta, zato se i zovu “fonblets”.

Neslužbeno saznajemo kako Samsung priprema dva nova Galaxy Mega modela smartphonea. Prvi je Galaxy Mega 5.8 kodno nazvan GT-I9152, a drugi je Galaxy Mega 6.3 kodno nazvan GT-I9200. Kako im i naziv sugerira, prvi će imati ekran od 5,8 inča, a drugi od 6,3 inča. Zanimljivo je i kako je 6,3 inčna dijagonala trebala biti veličina novog Galaxy Note III, no ta je granica ipak spuštena na 5,9 inča, tvrdi izvor blizak kompaniji.

I to nije sve. Samsung priprema gamerski dodatak za Galaxy S4 (gamepad), a koji će biti kompatibilan s uređajima do veličine ekrana od 6,3 inča, što nam također zvuči prilično zanimljivo. Neslužbeno bi se oba modela trebala pojaviti na IFA 2013 sajmu (Consumer Electronics and Home Appliance), koji je na rasporedu u od 6-11. rujna u Berlinu, a na kojem se očekuje i premijera Galaxy Note III. A mi strpljivo čekamo… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.