Samsung Galaxy Mega 5.8 qHD i Galaxy Mega 6.3 – službeno potvrđeni novi fonbleti

Fotografija članka: Samsung Galaxy Mega 5.8 qHD  i Galaxy Mega 6.3 – službeno potvrđeni novi fonbleti

Kad smo još početkom mjeseca pisali o novim Samsungovim “fonbletima”, nasmijali smo se i samo komentirali – opet nova izmišljotina. No, glasine su se pokazale istinite, stižu Galaxy Mega!

Oglas

Naime, radi se o dva nova fonbleta, phableta, smartphonea, možda tableta? Nazovite ih kako hoćete, ali iz Samsunga su zaista potvrdili kako će uskoro predstaviti nove pametne mobilne uređaje pod nazivom . I naziv smo pogodili, a brojke u nazivu označavaju veličinu ekrana.

Samsung Galaxy Mega 5.8 poznat je i pod kodnim imenom GT-I9152 bit će DUOS smartphone visoke klase, što znači da ima dvije SIM kartice. Tu je kvalitetni 5,8 inčni TFT qHD ekran, vjerojatno rezolucije 960×540 točaka. Straga će imati kameru od 8MP, a sprijeda 2MP. Radit će na 2-jezgrenom procesoru na 1,4 GHz, imat će 1,5 GB RAM-a, a podržavat će Bluetooth 4.0, WiFi a/b/g/n i AGPS. Baterija je od 2600 mAh, tanak je 9,7 milimetara i radi na Android 4.1.2/4.2.2 Jelly Bean s poznatim Nature UX sučeljem.

Veći model Galaxy Mega 6.3, inače kodno poznat pod nazivom GT-I9200, ima praktički sve iste karakteristike kao i model 5.8, osim ekrana koji je ovdje 6,3 inča i PLS HD rezolucije. Radit će i na nešto jačem 2-jezgrenom procesoru na 1,7 GHz. Ugrađena je baterija od 3200 mAh, te je odabran isti Android 4.1.2/4.2.2 OS. Ovaj model podržava i LTE.

Saznajemo kako će se već u svibnju pojaviti na tržištu, prvo u Europi i Rusiji, a onda i u ostatku svijeta. Kada i po kojoj će se cijeni ovaj ili sličan model ovog proizvođača pojaviti na hrvatskom tržištu, raspitajte se kod ovlaštenih distributera.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.