Samsung Galaxy K Zoom – kao Galaxy S5 ali s kamerom od 20,7 MP

Fotografija članka: Samsung Galaxy K Zoom – kao Galaxy S5 ali s kamerom od 20,7 MP

Novi Samsung Galaxy K Zoom bismo najjednostavnije mogli opisati kao standardni Galaxy S5 smartfon s moćnom kamerom i optikom od čak 20,7 MP.

Oglas

Samsung Galaxy K Zoom je još jedan od uređaja koji spada u S5 obitelj. Svima vam je dobro poznat standardni Galaxy S5 smartfon, uskoro se treba pojaviti novi smartfon, no u ovu obitelj spadaju i Galaxy S5 mini i .

Ako ste pomislili kako je Samsung Galaxy K Zoom sličan modelu Samsung Galaxy S4 Zoom, u pravu ste. Radi se o nekoj vrsti hibridnog uređaja u kojem je naglasak stavljen na stražnju kameru koja ima 10x optički zoom, veliku leću i razlučivost od čak 20,7 megapiksela.

Nemojte miješati ovu razlučivost s malim lećama na smartfonima, jer se razlika itekako vidi. Primjerice, da su kamere na smartfonima zaista dobre koristili bi ih i fotografi u profesionalne svrhe. Naravno, nisu niti blizu toj kvaliteti.

Samsung Galaxy K Zoom - kao Galaxy S5 ali s kamerom od 20,7 MP

Spomenimo i kako Samsung Galaxy K Zoom ima moćan CMOS senzor s pozadinskim osvjetljenjem, tako da može snimiti fotografije i u prostorijama sa slabijim osvjetljenjem. Auto fokus, filteri, praćenje objekata, prepoznavanje lica i slične funkcije, sve je to standardno ugrađeno u ovaj uređaj. Zanimljivo za neke korisnike (ili bolje rečeno korisnice) je i takozvani “Selfie Alarm” koji će bolje odraditi fotke na prednjoj kameri od 2 MP. Inače, Samsung Galaxy K Zoom može snimiti video u Full HD rezoluciji (1920×1080 točaka) i sa 60 sličica u sekundi (fps).

Po vanjskom izgledu ćete primijetiti kako Samsung Galaxy K Zoom ima manji ekran od standardnog Galaxy S5, velik je 4,8 inča i ima samo HD rezoluciju (1280×720 točaka). Isto tako, nema čitač otiska prstiju, kao niti Ultra Power Saving Mode koji produžuje trajanje baterije.

Samsung Galaxy K Zoom - kao Galaxy S5 ali s kamerom od 20,7 MP

Inače, Samsung Galaxy K Zoom radi na kompanijinom 6-jezgrenom procesoru – istovremeno radi – jezgreni čip na 1,3 GHz i 2-jezgreni čip na 1,7 GHz. Ugrađeno je 2GB RAM-a i 8GB prostora za pohranu podataka (nema microSD memorijsko proširenje), što je po nama velika greška (probajte snimati FUll HD video na 8 GB, neće ga stati puno).

Kao što i sami možete zaključiti, Samsung Galaxy K Zoom je hardverski osjetno slabiji od Galaxy S5 smartfona, no već smo spomenuli kako je naglasak ovom uređaju na kameri, a ne na ostalim specifikacijama. Inače, težak je samo 192 grama i tanak 20,2 milimetara.

Koliko smo uspjeli saznati, novi Samsung Galaxy K Zoom još uvijek nije u prodaji, službena prodaja će započeti 29. svibnja, a prodavat će se po cijeni od oko 400 funti (oko 3.800 kuna), prvo stiže u Veliku Britaniju, a vrlo brzo i u ostatku Europe.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.