Samsung Galaxy J7 (2017) i J5 (2017) se pojavili u neslužbenoj recenziji

Fotografija članka: Samsung Galaxy J7 (2017) i J5 (2017) se pojavili u neslužbenoj recenziji

Sada je već posve jasno da je dolazak pristupačnijih modela Samsungove game smartfona, J5 i J7, godište 2017. odmah iza ugla. U korist tome ide neslužbena recenzija J7 modela na ruskom portalu koji se navodno dokopao modela koji je prodajni primjerak.

Oglas

Informacije su zbilja brojne o dolasku dinamičnog dua, praktički da se ne možete ni okrenuti da vas ne pogodi u glavu neka nova informacija o njima. Već smo manje-više znali u , kao i koji je “ispod haube”.

Zadnje informacije koje su pristigle su u obliku video zapisa koji izgleda pokazuje novi J7 u rukama recenzenta i koji nam daje uvid u hardver i softver (koji poprilično sliči na Samsungov UI).

Ukratko, većinom su potvrđene prijašnje informacije koje su govorile da J7 (2017) dolazi u konvencionalnom kućištu (koje dolazi u četiri boje – srebrnoj, zlatnoj, roza i crnoj) sa “home” tipkom koja sadrži čitač otiska prsta na dnu prednjeg dijela zaslona i dvije kapacitivne tipke sa obje strane istog, ništa posve novong općenito na prednjoj strani. Međutim, odostraga su vidljive neke promjene, točnije posvemašno odudaranje od prijašnjeg dizajna “J” serije (uočite linije antene pri vrhu i raspored modula stražnje kamere skrivene u ovalu). Dobrodošla novost u “J” seriju je svakako IP54 rating otpornosti na vanjske utjecaje.

U pogledu hardvera, procesor ostaje Samsungov Exynos 7870 Octa koji dolazi sa 3 GB / 16 GB memorije (zanimljivo, radi se o istom modelu procesora koji je pogonio i prethodni J7, dok je memorija, naravno, proširiva sa microSD karticama) , dok je zaslon veličine 5.5 inča, razlučivosti 1080p FullHD u Super AMOLED tehnologiji. Baterija je narasla na 3600 mAh, i u kombinaciji sa efikasnim 14nm procesorom, vjerujemo da će pokazati odlične rezultate u izdržljivosti. Stražnja kamera je istovjetna prednjoj, sa 13 MP i otvorom blende f/1.9, ali vjerojatno (iako nigdje nije izričito navedeno drugačije) selfie kamera ima fiksni fokus. Cijene koje su se pojavile na ruskim portalima govore o cijeni od 18990 rubalja, što je oko 2250 kuna.

Manji J5 (2017) je jednostavno umanjena verzija većeg J7, gdje zaslon pada na 5.2 inča veličine i razlučivost od 720p HD. Procesor gubi četiri jezgre jer ga pogoni Exynos 7570 Quad, dok RAM iznosi 2 GB. I kamera je slabija, bar prednja koja pada na 5 MP. Sve ostale stavke su identične većem modelu, uključujući veličinu skladišne memorije od 16 GB i izbor boja kućišta. Također, na J5 se nigdje ne navodi IP rating iako su ovo još neslužbene informacije. Sve ove light komponente znače i manju cijenu – navedena je cijena od 16990 rubalja iliti oko 2000 kuna.

Video J7-ice u akciji pogledajte u nastavku (na ruskom):

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Model J5 u akciji (također na ruskom):

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

 

 

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.