Samsung Exynos ModAP – prvi procesor s integriranom modemom za LTE

Fotografija članka: Samsung Exynos ModAP – prvi procesor s integriranom modemom za LTE

Samsung je službeno najavio svoj najnoviji čipset koji ima LTE podršku. Prepoznat ćete ga pod nazivom Samsung Exynos ModAP s integriranim LTE Modem-AP rješenjem.

Oglas

Naime, radi se po podršci za novi brzi LTE (ima ih više vrsta). Samsung Exynos ModAP je razvijen u 28-nanometarskoj HKMG tehnologiji koja podržava FDD i TDD LTE Release 9 (3GPP, Kategorija 4), te brzine prijenosa od 150 Mbit/s downloada i 50 Mbit/s uploada.

To znači da možete bez ikakvih ograničenja, telefonirati i brzo surfati Internetom s bilo koje lokacije u svijetu, tvrde u Samsungu. Zaboravili su samo spomenuti tamo gdje ima signala.

Ono što moramo spomenuti je kako se radi o procesoru s 8 jezgri koje rade istovremeno (4 Cortex-A15 i 4 Cortex-A7 jezgre), a koje uspijevaju raditi istovremeno zahvaljujući Heterogeneous Multi-Processing (HMP) tehnologiji. Za očekivati je kako će imati punokrvni multitasking (istovremeno pokretanje više aplikacija) uz manju potrošnju energije.

Ono što će većinu zanimati je kako čipset ima interni Image Signal Processor (ISP) koji podržava visoke rezolucije kamera i snimanje videa u 2160p@30fps (4x Full HD). To je omogućeno i podrškom za brzi RAM koji propušta 6,4 GB/s.

Za sada nema informacija kada će se Samsung Exynos ModAP pojaviti u prvim kompanijinim uređajima.

Samsung Exynos ModAP - prvi procesor s integriranom modemom za LTE

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.