Samsung EVO Plus 256 GB: MicroSD kartica koja će pohraniti tonu podataka

Fotografija članka: Samsung EVO Plus 256 GB: MicroSD kartica koja će pohraniti tonu podataka

Ne čudi nas da je Samsung na prvom mjestu u svijetu po broju isporučenih pametnih telefona, a ako još k tome uzmemo u obzir i sve druge proizvode ove kompanije tada shvaćamo da je ovoj kompaniji zacijelo vrlo teško konkurirati.

Oglas

Najnovija najava iz Samsunga nam govori kako će kompanija uskoro u prodaju pustiti MicroSD karticu kapaciteta 256 GB koja nudi do sada jedan od najvećih kapaciteta kada je riječ o karticama pripadajuće klase. Ukoliko se ne varamo trenutno je najveći kapacitet MicroSd kartice koji je komercijalno dostupan (dostupan za kupnju) nekih 200 GB. Bila je tu Microdia kartica sa 512 GB memorije predstavljena još prošle godine, no za sada nije nigdje dostupna za kupnju, kao da je nestala.

Naziva Samsung EVO Plus 256 GB ova je nova MicroSD kartica napravljena za high-end pametne telefone i tablete, ali i za dronove, akcijske kamere te video kamere koje snimaju u krugu od 360 stupnjeva – kao na primjer Samsung 360 Gear. Ovo je Class 10 MicroSD kartica koja nudi brzinu čitanja do 95MB/s te brzinu upisivanja do 90MB/s. Zahvaljujući velikom kapacitetu pohrane ova MicroSD kartica može sačuvati do 12 sati video sadržaja snimljenih u 4K rezoluciji ili do 33 sata FHD snimaka. Ukoliko ste fan glazbe tada će vam biti zanimljiv podatak da Samsung EVO Plus 256 GB može pohraniti 23.500 MP3 datoteke.

Ne škodi znati kako je Samsung EVO Plus 256 GB MicroSD kartica vodootporna (to dokazuje IPX7 certifikat), otporna je na ekstremne promjene temperatura, zatim na magnetsko djelovanje te na rendgenske zrake. Za kupnju će biti dostupna diljem svijeta i to od početka lipnja po cijeni od nekih 250$.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.