Samsung Electronics se udružio sa Samsung Digital Imaging

Racunalo.com foto

Samsung Electronics se udružio sa Samsung Digital Imaging

Udruživanje koje su odobrili dioničari na glavnom godišnjem sastanku kompanije Samsung Digital Imaging održanom 23. veljače o.g. u Suwonu u Koreji, unaprijedit će konkurentnost poslovne jedinice digitalnih kamera/fotoaparata na način da će se maksimalno iskoristiti sinergija poslovanja, branda i tehnologija Samsung Electronics.

„Ovo ujedinjenje nas dovodi korak bliže u ostvarenju našeg cilja da postanemo globalni lider na tržištu digital imaging kroz unaprjeđenje sinergija i konkurentnosti na svim područjima našeg poslovanja. Želimo da Samsung bude prepoznat kao lider na području digital imaging, kao što smo prepoznati kao inovatori i tržišni lideri na području mobilnih telefona, televizora i drugih proizvodnih grupa”, izjavio je Sangjin Park, glavni izvršni direktor Samsung Digital Imaging.

Ključne prednosti Samsung Digital Imaging na području optike i tehnologije leća udružit će se s prednostima Samsung Electronics na području marketinga, dizajna, softvera te upravljanja lancem nabave kako bi stvorile sinergiju koja donosi dodanu vrijednost. Pripajanje digital imaging nadopunit će već postojeći asortiman proizvoda Samsung Electronics na područjima potrošačke elektronike, IT rješenja i bijele tehnike te će dovesti do veće usklađenosti i utjecati na tržišno vodstvo kompanije.

Koristeći globalnu prodaju Samsung Electronics, partnerske kanale te marketinšku mrežu, kompanija želi do 2012. godine dosegnuti tržišni udio od 20 posto na području digitalnih kamera/fotoaparata te prodaju od 5 bilijuna korejskih wona.

„Tijekom 2010. godine, Samsung će nastaviti predstavljati prve i najbolje proizvode na svijetu s inovativnim dizajnom usmjerenim ka korisniku kao i mogućnosti koje zadovoljavaju potrebe potrošača, utirući put evolucije digitalnog prikaza i industrije u cjelini”, izjavio je g. Park.

Samsung je 1979. godine započeo razvoj filmskih kamera te je putem svojih naprednih tehnologija i inovacija predvodio razvoj digital imaging tržišta. Kompanija Samsung Digital Imaging je osnovana u veljači 2009. godine kao samostalna sestrinska kompanija odvojivši se od Samsung Techwin Co., Ltd. Samsung Electronics je u prosincu 2009. godine najavio plan za pripajanje Samsung Digital Imaging. Omjer udruživanja dvaju kompanija je Samsung Electronics: Samsung Digital Imaging = 1 : 0.0577663.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.