Samsung Electronics imenovao novo izvršno vodstvo

Racunalo.com foto

Samsung Electronics imenovao novo izvršno vodstvo

Yoon-woo Lee, trenutni potpredsjednik i Glavni izvršni direktor, nastavit će svoje poslovanje na poziciji predsjednika Uprave.

S ciljem uspostavljanja veće autonomije na operativnoj razini, Samsung je također najavio usvajanje novog “sustava kompanije” u kojem će se svakom poslovnom jedinicom upravljati kao samostalnom kompanijom. Nova restrukturiranja, kako na organizacijskom tako i na izvršnom nivou, stvorit će usmjereniju poslovnu strukturu koja može pružiti odgovore na sve zahtjeve.

„Tijekom ove godine Samsung se dobro oporavio zahvaljujući vodstvu Yoon-Woo Leea te odmjerenom odgovoru na globalnu financijsku krizu,” izjavio je g. Choi, novo imenovani Glavni izvršni direktor. „Vjerujemo da je sad pravo vrijeme da napravimo ove važne organizacijske promjene kako bi se pripremili za izazove prilike koje dolaze.“

Operativna dobit Samsunga na konsolidiranoj razini u prvih devet mjeseci ove godine dosegla je 6,08 milijardi američkih dolara (7,22 bilijuna korejskih wona) na prodaji od 81,69 milijardi američkih dolara (97,05 bilijuna wona). U usporedbi s operativnom dobiti na konsolidiranoj razini za cjelokupnu 2008. godinu u iznosu od 4,8 milijardi američkih dolara (6,03 bilijuna korejskih wona) na prodaji od 96,5 milijardi dolara (121,29 bilijuna korejskih).
 
Od prvog kvartala 2010. godine, Samsung će također usvojiti Međunarodna standard za financijska izvješća (IFRS), globalna računovodstvena pravila, koja je utemeljio Međunarodni odbor za računovodstvene standarde (IASB) i koja koriste mnoge svjetske korporacije.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.