Samsung E5 i E7 – nakon A7 daljnji pohod na tržište mid-range modela?

Fotografija članka: Samsung E5 i E7 – nakon A7 daljnji pohod na tržište mid-range modela?

Je li netko nedavno izjavio da Samsung planira smanjiti broj svojih modela za trećinu?

Oglas

Nakon što vam  direktno od čelne osobe iz Samsunga da planiraju smanjiti broj uređaja koji nude na tržištu za trećinu, ne možemo se ne oteti čuđenju što vijesti o novim mobitelim iz Samsunga i dalje pristižu.

Tako je nedugo nakon najsvježijih , došlo podosta novih informacija o E7 i E5 modelima. U nizu je još nekoliko uređaja koji napadaju mid-range sektor. Ovakva politika vas ne treba čuditi jer Samsungovo zvučno ime u mid-rangeu jako dobro prolazi. Ako ste produživali ugovor ove zime, morali ste sigurno naletjeti na nekog u prodajnom centru tko kupuje recimo S4 mini. Tom željom kupaca se Samsung vodio u modelima koje sada predstavljamo.

Mobiteli E5 i E7 su čista srednja kategorija uređaja u pitanju performansi i cijene. Uređaji bi trebali doći s Lollipop nadogradnjom što je zbilja pohvalno.

E5 će imati zaslon dijagonale 5″ i 8 MP kamerom, Snapdragon 410, 1,5 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Debljina će biti svega 6,9 mm.

E7 je malo veći i jači model s 5,5″ zaslonom, 13 MP kamerom i identičnim Snapdragonom i internom memorijom, ali uz 2 GB RAM-a. Ni E7 neće biti mnogo deblji pa mu se debljina procjenjuje na 7,2 mm po raspoloživim informacijama.

Iako nam se potez daljnjeg širenja čini sasvim logičan, pozicija ovih modela na tržištu nam nije sasvim jasna u usporedbi s prethodnom A serijom koja još nije pustila sve modele u prodaju.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.