Samsung Display: savitljivi ekrani neće komercijalno biti dostupni do 2019. godine

Fotografija članka: Samsung Display: savitljivi ekrani neće komercijalno biti dostupni do 2019. godine

Prema riječima Kim Tae-woonga, glavnog inženjera u kompaniji Samsung Display, čini se kako ćemo ipak morati malo duže pričekati na smartfone sa savitljivim ekranima.

Oglas

Prvi smartfon koji ga je trebao utjeloviti je Samsung Galaxy X koji je najavljen za kraj godine o čemu smo . Kim Tae-woong potvrđuje kako se uređaji sa zakrivljenim ekranom prodaju vrlo dobro, što im daje dovoljno vremena za razvoj nove generacije savitljivih ekrana.S obzirom na trenutni tehnološki razvoj, ne vjeruje kako će savitljivi ekrani biti dostupni prije 2019. godine.

Analitičar Chung Won-soek (HI Investment and Securities) smatra kako Samsung Display uopće ne treba žuriti s novom tehnologijom jer se trenutno dostupna odlično prodaje, a upravo im ekrani bez rubova, kako ih zovu, donose oko 20% operativnog profita. Novu tehnologiju vjerojatno neće predstaviti prije nego opadne interes za zakrivljenim ekranima.

Godinama se već šuška i priča o savitljivim pametnih telefonima, no to je još uvijek u sferi nagađanja. Sjećamo se kako je ovih dana najavljeno kako će se novi savitljivi Samsung Galaxy X pojaviti na ovogodišnjem sajmu IFa, no to je sada praktički sigurno kako neće. Možda, ali kao vrlo rani koncept.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.