Samsung Dex Book je prijenosno računalo koje radi na Galaxy Note 8?

Fotografija članka: Samsung Dex Book je prijenosno računalo koje radi na Galaxy Note 8?

Samsung je na predstavljanju novog Galaxy Note8 phableta najavio i zanimljiv docking sustav poznat pod nazivom DeX. Sada su otišli i korak dalje, a novi “sustav” su nazvali Samsung Dex Book.

Oglas

Najjednostavnije ga je predstaviti kako se radi o nečemu što je razvijeno po sličnoj logici kao Asus PadFone sustavi. Novi Dex smo i sami mogli vidjeti na hrvatskom predstavljanju , no ovo je nešto čak i bolje, što možete vidjeti na priloženim slikama.

Očito nekim korisnicima DeX nije dovoljan, nego im treba nešto naprednije, recimo prijenosno računalo. Upravo taj problem rješava Samsung Dex Book u koji utaknete Galaxy Note8 i dobijete pravi radni stroj. Iako se još uvijek radi o konceptu iza kojeg stoje dva južnokorejska dizajnera Kwanjan Ryu i Jaejin Bong, ovo nam se čini kao vrlo zanimljivo rješenje.

Ono što vidite je koncept 14 inčnog prijenosnika koji nalikuje na MacBook, barem po tipkovnici, a s desne strane ima poseban dio gdje se utakne smartfon – Galaxy S8, S8+ ili Galaxy Note 8. Ekran je rezolucije 3360 x 1440 točaka (omjera 21:9), rub je nešto veći.

Dex Book naravno nema svoj procesor, hlađenje ili grafiku, sve to preuzima od smartfona. No kada spominjemo hlađenje, nadamo se da tu neće biti problema :) Ono što ima je dodatna baterija i audio sustav, vjerojatno Karman. Uređaj podržava i Samsung Pay, a tu je i posebna Bixby tipka.

Sve u svemu, Samsung Dex Book je zanimljiv koncept, moramo priznati :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.