Samsung cilja visoko sa Galaxy S9 i S9+ flagship dvojcem

Fotografija članka: Samsung cilja visoko sa Galaxy S9 i S9+ flagship dvojcem

Južnokorejski je div Samsung ponovno potvrdio kako ima visoko postavljene ciljeve kada su u pitanju prodajna očekivanja za novi Galaxy S9 dvojac.

Oglas

Kompanija očekuje kako će novi S9 dvojac imati bolje prodajne rezultate od prošlogodišnjih Galaxy S8 i S8+ modela. Tako će se prema kompanijinim procjenama novi Galaxy S9 dvojac isporučiti u 43 milijuna primjeraka (ova brojka je naravno za oba modela, ne za svaki posebno).

Južnokorejski je list „The Bell“ izvijestio kako je ovu ciljanu brojku Samsung naveo svojim dobavljačima komponenti za ove uređaje. Tako Samsung u prvom kvartalu ove godine očekuje kako će tvornicu napustiti 12 milijuna Galaxy S9 i S9+ smartfona, zatim u drugom kvartalu 13 milijuna primjeraka, pa zatim 10 milijuna primjeraka i u posljednjem kvartalu ove godine očekuje isporuku 8 milijuna Galaxy S9 i S9+ uređaja.

Naravno, ovo su samo nekakve kompanijine projekcije, a vrijeme će pokazati kako će Galaxy S9 dvojac proći na tržištu. Kompanija očekuje kako će prodajni rezultati novog dvojca biti nešto veći od prošlogodišnjih. Naime, Samsung je izvijestio kako je u 2017. godini isporučio 41 milijun Galaxy S8 i S8+ smartfona. Dakle, ovogodišnja su očekivanja veća od prošlogodišnjih ostvarenih isporuka, no još uvijek su manja u odnosu na 48 milijuna isporučenih Galaxy S7 i S7+ smartfona u 2016. godini.

Counterpoint Research je predvidio kako će Samsung ove godine isporučiti između 40 i 43 milijuna Galaxy S9 dvojca, a prema izvještajima iz trgovina potražnja za Galaxy S9 smartfonima nije veća u odnosu na potražnju za prošlogodišnjim S8 modelima. Može li Samsung predvidjeti zaista bolje rezultate u odnosu na prošlu godinu? Mislimo da je to sve relativno, pogotovo ako u obzir uzmemo kako je i Gartner objavio da je u zadnjem kvartalu prošle godine zabilježen prvi pad u isporukama pametnih telefona ikad – cijelo je tržište smartfonima u nekakvoj laganoj krizi za koju se nadamo da je samo privremena.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.