Samsung će reciklirati 157 tona materijala sa povučenog Galaxy Note 7 phableta

Fotografija članka: Samsung će reciklirati 157 tona materijala sa povučenog Galaxy Note 7 phableta

Južnokorejski je div već u par navrata izrazio svoju predanost recikliranju što je moguće većeg broja rijetkih metala koji su se našli u Samsung Galaxy Note 7 phabletima koji su zbog učestalih problema sa eksplodiranjem baterije bili povučeni sa tržišta.

Oglas

Neki će se primjerci prodavati kao obnovljeni modeli, dok je za ostatak materijala kompanija navela posebnu strategiju zbrinjavanja koja je u skladu sa svim ekološkim normama. Samsung je tako najavio da će ukloniti i ponovno upotrijebiti ključne komponente koje se mogu ponovno upotrijebiti. Te komponente su na primjer OLED ekrani, memorije te moduli kamere koji će proći kako kompanija navodi kroz „eko-prihvatljive metode procesuiranja to jest obrade“. Ti će se dijelovi koristiti za popravke, dok će se ostali dijelovi prodavati.

U samom postupku prodaje ovih dijelova Samsung će navodno surađivati sa mnogim južnokorejskim, ali i drugim svjetskim kompanijama kako bi se izvadilo te recikliralo otprilike 157 tona zlata, srebra, nikla, kobalta i bakra koji su se nalazili u ovim pametnim telefonima.

Kompanija je prodala otprilike 3 milijuna Galaxy Note 7 uređaja, dok je za potrebe testiranja baterije zbog incidenata sa eksplodiranjem iskoristila još 200.000 primjeraka. Navodi se kako kompanija namjerava prodati ukupno 400.000 Samsung Galaxy FE obnovljenih izdanja ovog phableta u Južnoj Koreji te možda još koju tisuću u drugim zemljama, tako da će velika većina materijala na kraju proći kroz ovaj proces recikliranja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.