Samsung: budućnost Smart TV-a je još pametniji sadržaj, interakciju i evoluciju

Fotografija članka: Samsung: budućnost Smart TV-a je još pametniji sadržaj, interakciju i evoluciju

Kako nam je na današnjem predstavljanju novih Smart TV-a objasnio i sam Dal Jae Kim, predsjetnik Samsunga Electronics Adriatics Dal Jae Kim, nova razvojna filozofija novih pametnih TV-a koji dolaze iz ove južnokorejske kompanije vode nas u tri smjera. Prvi je "pametnija interakcija" (Smart Interaction) u kojoj osim preko daljinskog upravljača sadržajima u TV-u možemo upravljati i putem glasa i pokretima, a što je najzanimljivije – novi pametni TV prepoznaje i vaše lice. Drugi je smjer "pametan sadržaj" (Smart Content) gdje je ovoga puta naglasak  stavljen na sadržaj za djecu, rekreaciju (fitness) i na sadržaje za cijelu obitelj. Posljednji treći smjer razvoja novih pametnih TV-a su nazvali "pametna evolucija" (Smart Evolution), što znači da se ovi TV-i mogu vrlo jednostavno nadograđivati (hardverski i softverski), zahvaljujući svojoj vlastitoj system-on-chip tehnologiji.

Na kraju službenog dijela predstavljanja još pametnijih Samsungovih TV-a i sami smo mogli isprobati kako to radi, tako da smo se doslovno "razmahali" pred TV-ima. U svakom slučaju bilo je zabavno, a što i sami možete vidjeti na slijedećih nekoliko fotografija koje smo snimili.

Samsung: budućnost Smart TV-a je još pametniji sadržaj, interakciju i evoluciju

Samsung: budućnost Smart TV-a je još pametniji sadržaj, interakciju i evoluciju

Samsung: budućnost Smart TV-a je još pametniji sadržaj, interakciju i evoluciju

Samsung: budućnost Smart TV-a je još pametniji sadržaj, interakciju i evoluciju

PRESS objava
Samsung Electronics je predstavio danas novu eru zabave postavljanjem televizora u središte kućnog ekosistema i razbijanjem granica između povezanih uređaja.

Dal Jae Kim, predsjednik Samsung Electronics Adriatic i Dražen Čučković, Voditelja odjela smeđe tehnike za Samsung Electronics Adriatic, otkrili su budućnost pametnih televizora na konferenciji za medije održanoj danas u Zagrebu, objašnjavajući ulogu televizije u zbližavanju članova obitelji ispred velikog, središnjeg ekrana nakon što ukućani provedu dan odvojeni koristeći zasebne uređaje.

„Televizor je centar naših domova i središnji uređaj koji povezuje našu obitelj na kraju dana. Za Samsung to znači omogućavanje pametnog televizora budućnosti danas – putem novog televizora koji vas prepoznaje i odgovara vam, povezuje vašu obitelj unutar i izvan kuće te nudi nevjerojatne mogućnosti sadržaja personaliziranih prema vašem životnom stilu i potrebama“ rekao je predsjednik SEAD Kim. „Nadalje, kako bi proširili novo TV iskustvo i pružili obitelji buduće tehnologije, Samsung je stvorio mogućnost nadogradnje televizora svake godine – osiguravajući tako najbolje novo TV iskustvo za godine koje dolaze.“

„Razvoj i tehnologija učinili su svoje i danas ne samo da smo miljama daleko od prvog televizora nego smo stigli u budućnost. Samsung pametni televizori, poznatiji kao SmartTV stvaraju jedan potpuno nov i poseban eko sustav i ruše barijere među međusobno povezanim uređajima, izjavio je Dražen Čučković, Voditelja odjela smeđe tehnike za Samsung Electronics Adriatic

Vizija Samsunga objedinjuje tri pokretačke filozofije za pametniji život: Smart Interaction (Pametna interakcija), Smart Content (Pametan sadržaj) i Smart Evolution (Pametna evolucija), sve s čime će se korisnici susretati na Smart TV tehnologiji.

Smart Interaction (Pametna interakcija)
Povećanjem obujma sadržaja kako bi postao pametniji i dostupniji, ujedno je poboljšana i Samsungova vizija o načinu na koji korisnici koriste svoje televizore. Smart interaction (Pametna interakcija) omogućuje vlasnicima pametnih televizora komunikaciju sa svojim televizorom putem glasovnog upravljanja (Voice Control), upravljanja pokretima (Motion Control) i prepoznavanja lica (Face recognition) – pružajući alternativu upotrebi daljinskog upravljača u situacijama kada on nije poželjan ili prikladan. Zahvaljujući ugrađenoj HD kameri i dvostrukim mikrofonima na vodećoj liniji Samsung pametnih televizora za 2012. godinu, korisnici mogu jednostavno reći „Hi TV“ kako bi uključili glasovno upravljanje (Voice Control), izgovoriti „Web browser“ kako bi pretraživali Internet ili povećavali glasnoću zvuka samo pokazujući rukom. U seriji LED 8000, širok raspon mogućnosti pametnih interakcija (Smart Interaction) nadopunjen je sa zadivljujućim post-minimalističkim dizajnom ultra tankog okvira.

Smart Content (Pametni sadržaj)
Glavni cilj Samsung pametnih televizora je povećanje obujma ponude personaliziranih sadržaja kako bi se bolje zadovoljila potreba potrošača. Novi, snažni Samsung dvojezgreni procesor omogućuje korisnicima pristup na više sadržaja odjednom, preko opcije za korištenje i preuzimanje aplikacija dok surfaju internetom ili gledaju televizor čime pružaju korisnicima pravo multitasking iskustvo.

U 2012. godini Samsung dodatno zadovoljava potrebe korisnika omogućujući jednostavan pristup sadržaju s bilo kojeg mjesta na svijetu. Novitet je i unaprijeđena verzija AllShare usluge u „All Share Play“ opciji koja omogućuje prelazak sadržaja s uređaja na uređaj i iz uređaja u „Cloud“, bez obzira gdje se nalazili. AllShare Play omogućuje korisnicima ručno postavljanje sadržaj na „Cloud“ ili direktno povlačenje sadržaja s „Clouda“ na pametni televizor ili mobilni uređaj. AllShare Play opcija će također biti opremljena s ograničenom količinom besplatne online pohrane.

Samsung unaprjeđuje spojeni ekosustav s tri nove potpisne usluge (Signature Services) za Smart TV: Family Story, Fitness i Kids koje omogućuju obiteljima međusobno izmjenjivanje fotografija i poruka, lako usklađivanje vlastitih fitnes ciljeva i aktivnosti, te pomaganje djeci pri sudjelovanju u gledanju edukativnih sadržaja dok se prati svaki njihov napredak.

Smart Evolution (Pametna evolucija)
Samsung pametni televizor je „dokaz budućnosti“ za godine koje dolaze. Zahvaljujući svojoj vlastitoj system-on-chip tehnologiji, Samsung je jedina kompanija koja može isporučiti televizor u razvoju, koji omogućuje jednostavno uživanje u prednostima najnovije TV tehnologije iz godine u godinu, bez  potrebe za kupovinom potpuno novog uređaja. Uz jednostavan utor na stražnjoj strani televizora, Samsung Evolution Kit oživit će najnoviju TV tehnologiju.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.