Samsung Ativ S i Ativ Tab od danas u prodaji – u trgovinama širom svijeta ovih dana

Fotografija članka: Samsung Ativ S i Ativ Tab od danas u prodaji – u trgovinama širom svijeta ovih dana

Odlične vijesti ponovo nam stižu iz Samsunga. Svi vi koji želite nabaviti novi i moćni smartphone ili tablet (ili oboje!) koji rade na Windows (Phone) 8 platformi Samsung nudi Ativ S i Ativ Tab.

Oglas

Prvi je naravno smartphone, a drugi je tablet, kao što to i njegov naziv sugerira. Iako su se službeno trebali pojaviti početkom 2013. Godine, u Samsungu su uspjeli pomaknuti rokove proje božićno-novogodišnje potrošačke groznice, tako da će se ova dva modela naći u prodaji u dućanima širom svijeta, prvo u slobodnoj prodaji a kasnije i kod telekom operatera.

Prijatelji našeg portala iz Velike Britanije su nam dojavili kako su uređaji od danas u prodaji na “otoku”, a cijene su im slijedeće – Ativ S se prodaje po 600$, a Ativ Tab po 725$ (obje cijene bez poreza, u VB on je 20%, manje nego u HR, hehehe…). Saznali smo kako su od danas u prodaji i u Kanadi i SAD-u.

Što se hardverskih specifikacija tiče Samsung Ativ Tab radi Windows 8 RT operativnom sustavu. Ugrađen je 2-jezgreni Qualcomm Snapdragon S4 Plus procesor na 1,5 GHz, ima 2 GB RAM-a i podržava NFC. Ugrađeno je 32GB za podranu vaših podataka, što je proširivo preko microSD ulaza. Ekran je 10,1 inčni HD rezolucije od 1368×768 točaka. Mnogi će se pitati zašto 2-jezgreni procesor, a ne recimo 4-jezgrena Tegra 3 platforma, ni mi nemamo pametan odgovor. Spomenimo i bateriju od 8200 mAh, te kameru od 5MP s LED bljeskalicom.

Inače, kompletne specifikacija oba modela (vrlo su slične) možete pronaći ovdje:

Niže smo priložili i dva videa, koji će vam pružiti dodatnu informaciju o ovim modelima. Kada i po kojoj će se cijeni pojaviti na hrvatskom tržištu, raspitajte se kod ovlaštenih distributera.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.