Samsung Ativ Q hibrid odgođen zbog problema s patentnima

Fotografija članka: Samsung Ativ Q hibrid odgođen zbog problema s patentnima

Novi Samsung Ativ Q hibrid između tableta i prijenosnog računala is čini se kako neće izaći kada je planirano. Samsung navodno ima problema s patentima.

Oglas

Podsjetit ćemo vas kako je Samsung Ativ Q hibrid zanimljiv uređaj koji radi na dva operativna sustava, na Windows 8 i Androidu 4.2, te ima veliki ekran 13,3 inča i visoke rezolucije od 3200×1800 točaka. Problem je nastao jer je navodno Samsung prekršio neka patnentna prava.

Samsung Ativ Q hibrid je najavljen još prije dva mjeseca i mnogima je postao zanimljiv po tome što radi na dva operativna sustava, a dodatno je zanimljivo to što ga ne trebate ponovo pokretati kako bi se aktivirao drugi OS, nego oba rade istovremeno.

Samsung Ativ Q hibrid

Spomenimo kako ovaj tablet radi na Intelovom Core i5 procesoru, 4 GB RAM-a, 128 GB prostora za pohranu podataka, microHDMI i USB 3.0 ulaze. Nedostaju mu GPS i kamera, tako da nam se čini kako je dobitak na dvostrukom operativnom sustavu izrađen u gubitku nekih drugih korisnih dijelova.

Očekujemo kako će južnokorejska kompanija brzo riješiti patentne probleme i kako će se Samsung Ativ Q hibrid brzo pojavit u prodaji. Stay tuned…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.