Samsung i Apple će i u 2014. godini prodavati najviše tablet uređaja

Fotografija članka: Samsung i Apple će i u 2014. godini prodavati najviše tablet uređaja

Ova 2013. godina bila je velika godina za tablet uređaje. No, ono pravo vrijeme tek dolazi, a kako stvari stoje – ponovo će dominirati Samsung i Apple.

Oglas

Očekuje se kako će se u 2014. godini prodati blizu 300 milijuna tablet uređaja diljem svijeta, odnosno analitičari su bili precizniji i procijenili su kako će se prodati 285 milijuna tableta u 2014. godini. Kako god bilo, to je ogromna količina u odnosu na mnoge druge elektronske uređaje.

Činjenica je kako će Apple i Samsung prodavati najviše tablet uređaja i iduće godine, no sve su jači i drugi brandovi koji osjećaju kako imaju pravo i na svoj dio tržišnog kolača, tako da je za očekivati da će mnogi od njih jačati svoj tržišni udio, što će sigurno osjetiti oni najveći. Samsung i Apple prodaju svoje uređaje dobrim dijelom i na svoje ime i imidž, dok se na tom tržištu sve više “guraju” i igrači koji možda nemaju niti približno toliko jak brand, ali nude više za manje novca.

ABI Research procjenjuje kako će samo u SAD-u biti prodano oko 70 milijuna tableta u 2014. godini, što znači da će svaki peti stanovnik imati jedan. Samsung je u samo u 3 kvartalu 2013. godine narastao u prodaji tableta za oko 20%, a dodatno će se probijati i s tabletima koji su jeftiniji od 100 eura, koji bi iduće godine trebali biti pravi hit. Mnoge od njih ćete iduće godine moći vidjeti i na našem Racunalo.com portalu, puno više nego ove godine.

Treba spomenuti još nešto. Ako govorimo o perativnim sustavima, i u 2014. godini će glavnu bitku voditi iOS i Android, no sve se više pojavljuju i prodaju tablet uređaji s Windows operativnim sustavom. Očekujemo kako će im u 2014. godini rasti tržišni udio.

Samsung i Apple će i u 2014. godini prodavati najviše tablet uređaja

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.