Samsung AIO PC Serije 7 i Serije 5 – nova All-in-one računala na sajmu IFA 2012

Fotografija članka: Samsung AIO PC Serije 7 i Serije 5 – nova All-in-one računala na sajmu IFA 2012

Vidjeli smo i testirali modele od HP-a i Lenova, a čini se kao i Samsung s modelima AIO PC Serije 7 i Serije 5 osjeća da je vrijeme za ulazak na tržište All-in-one stolnih računala.

Oglas

Samsung je na sajmu IFA 2012 predstavio nova All-In-One računala Serije 7 i Serije 5. Temeljeći se na premium aspektu Samsungovih prijenosnika serije 9, nova All-In-One (AIO) računala nasljeđuju Samsungovu naprednu tehnologiju izrade i izrazito stilski dizajn.

Uz visoke performanse, nova Samsung AIO računala Serije 7 i Serije 5 izrađena su kako bio pružila potpuno novo iskustvo AIO računala. Pokretani trećom generacijom Intel® Core™i7 procesora, s 8 GB RAM, namjenskom AMD Radeon HD grafikom i WQHD zaslonom rezolucije 2560×1440, nova AIO računala Serije 7 i Serije 5 utjelovljuju inovativne značajke prepoznavanje kao što su multi-touch kontrola s 10 prstiju i upravljanje pokretom ruke.

„Tržište All-In-One računala nudi ogroman razvojni potencijal postavljajući tehnologiju konvergencije na višu razinu“, izjavio je Seongwoo Nam, izvršni potpredsjednik i voditelj poslovne jedinice IT Solutions tvrtke Samsung Electronics. „Nova All-In-One računala Serije 7 i Serije 5 ispunila su očekivanja istinskog all-in-one koncepta, inkorporirajući sve hardverske i softverske značajke koje nude maksimalno iskustvo zabave u domu“.

Samsungova All-In-One računala namijenjena za ultimativno korisničko iskustvo
S najnovijom Windows 8 platformom, očekuje se da će se potražnja za All-In-One računalima dodatno povećati, budući će AIO imati snažnije i pristupačnije značajke koje će doprinijeti zamijeni postojećih stolnih računala na tržištu.

Kako bi omogućio istinske prednosti za korisnike, Samsung je usavršio i hardverske i softverske aspekte koji pružaju do sad neviđena iskustva.

Intuitivne funkcije na dodir i širi pogled
Za neograničeno premium korisničko iskustvo, Samsung AIO računala Serije 7 primjerice imaju multi-touch kontrolu s 10 prstiju – tehnološki skok u interaktivnost koji nadmašuje tradicionalnu multi-touch kontrolu s 2 prsta omogućujući potpunu kontrolu dodirom korištenjem svih deset prstiju na AIO računalu. Njegova unaprijeđena osjetljivost omogućuje korisnicima da u potpunosti uživaju u mogućnostima najnovijih aplikacija za zabavu ili obavljaju kompliciranje radnje poput uređivanja sadržaja. Zumirajte sadržaj ili rotirajte prikaze Pinch-pokretom (skupljanje prstiju po zaslonu) i pregledavajte stranice nevjerojatnom lakoćom koristeći 10 multi-touch funkcija.

Kako bi u potpunosti uživali u mogućnostima sustava kućne zabave, novo AIO računalo ima kut gledanja od 178 stupnjeva** okomito i vodoravno, što čini gledanje filmova s prijateljima istinskim užitkom.

Pokreti – nikad lakše
Kako bi dodatno proširila prednosti za korisnike, nova AIO računala prepoznaju pet pokreta rukom koji jednostavno omogućuju korisnicima kontroliranje uređaja pokretom zgloba sa udaljenosti jednog metra, savršeno primjerice za uživanje u kućnoj zabavi ili kuhanje. Swipe-pokretom na desno ili lijevo okrećite stranice e-knjige ili recepta, ili rotirajte dlan u smjeru kazaljke ili suprotno od smjera kazaljke kako bi ste pojačali ili smanjili ton dok gledate film. Ako sklopite ruku doći ćete do opcije u programu te samo zamahom ruke možete zaustaviti film koji gledate. Ove značajke svakako nude više pogodnosti korisnicima.

Prave performanse
Snagu i performanse osigurali su procesor treće generacije Intel® Core™ i7/i5 i 8 GB RAM. Snažni AMD Radeon HD 7850M*** grafički procesor, Blu-ray drive te do 1TB HDD i 64GB SSD osiguravaju sadržaj u širokom rasponu formata te dostupan u bilo kojem trenutku, a također omogućuju besprijekornu reprodukciju, uređivanje i pohranjivanje sadržaja.

Kako bi se dodatno nadogradilo istinsko all-in-one iskustvo novi uređaji imaju zvučnike od 14 vata dok Tweeter i Dolby zvuk*** donose bogatu kvalitetu zvuka u bilo kojem okruženju.

Također, najnoviji WQHD** zaslon rezolucije 2560×1440 donosi jasnu, oštro i sveobuhvatno iskustvo gledanja. Korisnici sad mogu postaviti više prozora u jednom zaslonu bez kompromitiranja veličine. Pretraživanje interneta i istovremeno gledanje filmova više nije problem.

Ekskluzivno na Samsungovom računalu: Recepti Jamiea Olivera
Korisnici će biti u mogućnosti otkrivati recepte poznatog šefa kuhinje Jamiea Olivera na velikom zaslonu s tehnologijom pokreta ruke, budući su ekskluzivno dostupni i unaprijed pohranjeni samo na Samsungovim Windows 8 računalima. Više nećete morati dodirivati tipkovnicu mokrim rukama, niti povećavati prikaz na malom zaslonu pametnog telefona ili uništavati svoju omiljenu kuharicu. Jednostavno zamahnite rukom ispred zaslona i uživajte u svijetu jednog od najpoznatijih kuhara svijeta i njegovim savjetima na zaslonu računala.

Bezvremenski dizajn
Naglasite stil vašeg doma modernim i minimalističkim izgledom. Dizajn Samsungovih AIO računala Serije 7 i Serije 5 koji ne stvaraju nered i štede prostor prepoznatljiv je po jedinstvenom elegantnom metalnom podnožju u obliku luka, ultra tankom zaslonu s izdrživim metalnim rubom te sjajnim crnim zaslonom koji se proteže od ruba do ruba. Ova elegantna nova AIO računala unose premium izgled u svaki životni prostor ili ured.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.