Samsung 8nm LPP procesori su spremni za proizvodnju

Fotografija članka: Samsung 8nm LPP procesori su spremni za proizvodnju

Južnokorejska kompanija kreće u novi napad u borbi za najnapredniji procesor. Upravo su službeno najavili novu 8nm (nanometarsku) LPP (low power plus) proizvodnu tehnologiju za procesore.

Oglas

Drugim riječima, u odnosu na trenutno aktualnu 10-nanometarsku proizvodnu tehnologiju, nova 8-namometarska je za oko 10% energetski efikasnija, a i veličina je smanjena za oko 10% zahvaljujući užim metalnim slojevima. Sve u svemu, ponovo ćemo u novim procesorima dobiti više u manjim dimenzijama.

Kako je rekao Ryan Lee, Samsungov potpredsjednik za ovaj proizvodni dio, razvoj su završili čak tri mjeseca ranije, tako da su spremni primijeniti novi 8LPP proizvodni proces. Nije teško iščitati kako su iznimno zadovoljni brzinom razvoja novog proizvodnog procesa.

Čini se kako će ova nova tehnologija utrti put novoj i već ranije najavljenoj 7-nanometarskoj tehnologiji, a koja će sadržavati takozvanu EUV tehnologiju (Extreme Ultra Violet).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.