Sagena i Spirent Communications održali stručni skup na temu LTE tehnologija

Fotografija članka: Sagena i Spirent Communications održali stručni skup na temu LTE tehnologija

Spirent je jedan od vodećih svjetskih proizvođača profesionalne laboratorijske i testne komunikacijske opreme namijenjene proizvođačima i pružateljima telekomunikacijskih usluga.

Glavni predavači na skupu bili su tehnički stručnjaci iz Spirent-a specijalizirani za „Fix“ i „Wireless“ dio LTE mreže koji su kroz cjelodnevne prezentacije upoznali sudionike sa LTE tehnologijom, te rješenjima i proizvodima koje Spirent nudi kroz svoju testnu opremu.  
LTE (eng. Long Term Evolution) je mreža četvrte generacije (4G) te je razvijena kao nadogradnja na trenutnu generaciju UMTS (3G) mreže, no ona nije njihova zamjena kao što je UMTS bila zamjena za GSM već predstavlja nadogradnju na UMTS tehnologiju na način da prije svega nudi veće podatkovne brzine, od 100 Mbit/s u downloadu te 50 Mbit/s u uploadu.

„Organizirali smo ovaj seminar jer se LTE tehnologija diljem svijeta sve više uvodi u produkciju. LTE donosi krajnjim korisnicima niz poboljšanja u smislu veće brzine i niza dodatnih servisa koji će se moći istovremeno koristiti. Potrošači su uvijek u potrazi za većim brzinama i žele pristupiti svojim podacima i informacijama brzinom munje, a upravo im to 4G mreža omogućuje. Mnoge nove mobilne aplikacije koje trenutno nisu dostupne na 3G tehnologiji uz pomoć LTE  biti će dostupne na 4G tehnologiji. Cilj seminara bio je informirati operatere i proizvođače telekomunikacijske opreme, te regulatore tržišta o LTE mreži s naglaskom da je ovu tehnologiju potrebno testirati prije same produkcije i tijekom korištenja. Upravo Spirent rješenja omogućuju testiranje svih komponenti LTE sustava bilo da se radi o fiksnoj ili mobilnoj mreži.“ izjavio je Tomislav Štefe, direktor prodaje tvrtke Sagena.

LTE mreža u Hrvatskoj je odnedavno ušla u komercijalnu upotrebu od strane naših najvećih mobilnih operatera i samim time je ovaj skup bio interesantniji sudionicima koji su redom bili iz T-Mobile-a, Vipneta, Ericssona, Hakoma i sl.

Više na web stranicama .

Sagena i Spirent Communications održali stručni skup na temu LTE tehnologija

Sagena i Spirent Communications održali stručni skup na temu LTE tehnologija

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.