Rumunjski ministar komunikacija i informacijske tehnologije posjetio CARNet i Srce

Racunalo.com foto

Rumunjski je ministar razgledao i računalnu halu Srca.
Prezentirajući aktivnosti i djelovanje CARNeta, kako u akademskoj tako i prosvjetnoj zajednici, ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić istaknuo je da je ova institucija u zadnje dvije godine svoje usluge iz okvira akademske zajednice proširila i na povezivanje osnovnih i srednjih škola u CARNet mrežu.
Među aktivnostima CARNet-a ravnatelj Stanić je istaknuo internetske i e-mail usluge, videokonferencijske usluge, DNS, CERT i Abuse službu, e-learning (ELA ) akademiju, Edupoint, multimediju, helpdesk i Mobile CARNet uslugu.
Posebno je naglasio i projekte poput škole na daljinu (pilot projekt između Osnovne škole „Majstora Radovana u Trogiru i područne škole na otoku Drvenik Veli, te projekte GEANT „ i suradnju sa Biharnetom.
Ravnatelj Srca Zoran Bekić u svojoj je prezentaciji rumunjskom ministru naglasio važnost tri temeljna pravca djelovanja Srca: izgradnje i održavanje moderne e-infrastrukture u sva 4 njezina sloja (mrežni, računalni, posrednički i informacijski), edukacije za efikasnu uporabu informacijske tehnologije i primjene te tehnologije za unapređenje obrazovanja, te prikupljanja i diseminacije znanja.
Posebno su prezentirani projekti StuDOM (broadband pristup Internetu u studentskim domovima), računalni klaster Isabella, najznačajniji računalni resurs u Hrvatskoj, CRO-GRID projekt, nacionalna autorizacijska i autentikacijska infrastruktura AAI@EduHr, projekti ISVU i ISSP (X-ce). Naglašeno je i sudjelovanje Srca u međunarodnim projektima kao što su EGEE-II, Tempus projekt EQIBELT i GÉANT 2.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.