Rumunjski BitDefender među 100 najboljih IT proizvoda 2006

Racunalo.com foto

U taj su popis uključena velika imena hi-tech industrije (hardverski uređaji, softver, pribor, web stranice, video igrice i usluge), koji se može pohvaliti kompanijama kao što su Google, Yahoo, Apple, AMD, Canon, Toshiba, Sony, NEC, Olympus, Mitsubishi, Dell, Kodak, Fuji, Nvidia i druge. Zbog BitDefendera, Rumunjska je jedna od nekolicine europskih predstavnika u tom vrhu, uz samo još dva europska softver proizvoda: Opera pretraživača i Linux platforme koju je razvio Ubuntu.


“Za sastavljanje top ljestvice, američki su stručnjaci odabrali sve proizvode globalnog utjecaja. Tok ocjenjivanja je trajao nekoliko tjedana i uključivao jednosatne sastanke, nekoliko rundi glasovanja i vrlo tešku selekciju tisuća nominiranih proizvoda. Ocijene su se temeljile na učinku, dizajnu i tehničkim specifikacijama”, izjavio je za PC World Magazine američki analitičar Harry McCracken.


Od 100 odabranih hi-tech proizvoda, 31 su softverske aplikacije, dok su ostale pribor, hardverski uređaji, web stranice, video igrice i usluge. Američki i japanski proizvodi prevladavaju IT TOP 100 ljestvicom za 2006. godinu sa 65 nominacija. Prisutnost najpoznatije rumunjske marke među najboljima od svjetskih hi-tech giganata potvrđuje njezin međunarodni uspjeh. Uspjeti proći testiranja i tako zahtjevnu selekciju je zasigurno nešto čime se Rumunjska ponosi.


Nije ni čudo što je Red Herring, jedan od najvažnijih svjetskih časopisa specijaliziranih za analiziranje poslovnog potencijala međunarodnih tvrtki, u svibnju 2006. nominirao SOFTWIN kao jednu od najboljih meta za ulagače u istočnoj Europi. Tvrtke koje su na Red Herringovoj Top 100 ljestvici odabrane su na temelju analiza specifičnih tehnologija, upravljanja kvalitetom, financijskog stanja i konkurentnosti na međunarodnom tržištu.
 
“Sve ovo znači da američki stručnjaci smatraju BitDefender najvažnijom hi-tech markom srednje i istočne Europe. Razmatramo povećati našu prisutnost na svjetskom tržištu uz ulaganje više od 100 milijuna dolara u otvaranje novih podružnica u inozemstvu, kao i u razvoj i proširenje distribucijske mreže do 2010. Za ovu godinu, naš je cilj učvršćivanje položaja kako u zapadnoj Europi, gdje smo već postigli izvrsnu prodaju i vrlo dobar ugled, tako i u SAD-u, gdje predviđamo prodaju BitDefender proizvoda od približno 10 milijuna dolara. Također planiramo punim jedrima krenuti na Aziju sljedeće godine.” Izjavio je Florin Talpes, Predsjednik Uprave tvrtke SOFTWIN.


Uz podružnice u Njemačkoj, Španjolskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u, BitDefender ima lokalne partnere u 53 zemlje na šest kontinenta te 100 on-line distributera. Zahvaljujući toj mreži, BitDefender danas ima više od 41 milijun korisnika u približno 180 zemalja, a svoj je prihod u zadnjih pet godina utrostručavao godinu za godinom. Do kraja 2010. BitDefender će steći više od dva posto svjetskog antivirus tržišta, s godišnjom prodajom od preko 120 milijuna dolara.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.