RockPaperStartups polovicom srpnja u Rijeci, na Mini Seedcamp nastupa 10 finalista

Fotografija članka: RockPaperStartups polovicom srpnja u Rijeci, na Mini Seedcamp nastupa 10 finalista

Hrvatsko tržište startup tvrtki sve je jače i aktivnije. U poplavi loših vijesti ona pozitivna je svakako i priča oko RockPaperStartups konferencije koja nas uskoro očekuje u Rijeci.

Oglas

Tim je povodom jučer u zagrebačkom hotelu Double Tree by Hilton održana konferencija za novinare na kojoj na kojoj je najavljen RockPaperStartups, najveća europska ljetna startup konferencija koja će se od 17. do 19. srpnja održati u Kompleksu Rikard Benčić u Rijeci. Ivan Brezak Brkan, glavni urednik i osnivač Netokracije i ogranizator RockPaperStartupsa, najavio je program te izvrsna predavanja vrhunskih predavača koje ekipa Netokracije samo za ovu priliku  dovodi u Rijeku. Prisutnima se obratila i Ivana Galić, rukovoditeljica Marketinških komunikacija Vipneta, generalnog partnera ovog pravog Startup Spring Breaka. RockPaperStartup održat će se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Sudeći prema listi govornika, na kojoj se nalaze Daniel Burka, dizajnerska zvijezda Google Venturesa, John Bradford, Managing Director Techstars Londona, Carlos Eduardo Espinal, Partner u Seedcamp UK, Martin Ringelin, dizajnerska zvijezda Twittera, Goran Duškić, suosnivač WhoAPI-a, Robin Wauters, europski urednik The Next Weba, Bogdan Iordache, osnivač How to Weba, Paddy Cosgrave, osnivač Dublin Web Summita te mnogi drugi, bit će to nezaboravna konferencija uz puno sunca i najljepše more.

„RockPaperStartups je prvi put da se u jugoistočnoj Europi nalaze predstavnici startup scena cijele regije, od Slovenije do Srbije i Makedonije – svi u Rijeci. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju radi se o ključnom trenutku u kojem u zemlji stvaramo ključnu točku za otkrivanje i podržavanje inovativnih tehnoloških tvrtki koje dokazano mogu pospješiti rad gospodarstva te zaposliti velik broj mladih, talentiranih ljudi. Regionalnom suradnjom će to biti time jednostavnije, posebice uz podršku organizacija poput britanskog Seedcampa i američkog Techstarsa, vodećih svjetskih akceleratora za startupe.“ Izjavio je Ivan Brezak Brkan, organizator RockPaperStartupsa.

RockPaperStartups 12

Prvi dan, srijeda, 17. srpnja, rezerviran je za Mini Seedcamp Rijeka, natjecanje 10 najboljih early stage startupova u regiji, te za vrhunske radionice za startup entuzijaste koji će imati priliku razgovarati sa najboljim mentorima koje Europa nudi. Natjecanje Netokracija organizira u suradnji sa Seedcampom, prozvanim najboljim europskim startup akceleratorom od strane Techcruncha. 10 timova koji su ušli u natjecanje objavio je Ivan Brezak Brkan, a to su Anctu, Sizem, Teddy the Guardian, 8memo, Hungr.io, AuThink, BabyWatch, ListenApp, Openoy i Edgar the Storyteller.

Ivan Kapulica, suosnivač hrvatskog startupa Squee, koji je nedavno dobio veliku investiciju od strane bugarskog Elevena, čestitao je timovima koji su prošli u finale natjecanja te objasnio koliko su ovakve konferencije važne za mlade timove koji teško dolaze do investicija, te da mladim ljudima daju novu energiju za razvijanje svojih projekata. „Biti na isto mjestu s imenima kao što je Daniel Burka jer stvarno iznimna čast.“ Izjavio je Ivan Kapulica.

Nakon Mini Seedcamp RIjeka, u četvrtak, 18. i petak 19. srpnja počinje pravi rock doživljaj – RockPaperStartups, danju predavanja, razgovori i paneli a noću networking, koncerti i partijanje. Sunce, more i velika količina startupova najbolja je formula za izvrstan uvod u vikend, kada se na istom mjestu održava festival kreativnosti „Republika“, partner RockPaperStartupsa. Više potražite .

RockPaperStartups 13

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.