Robot Papper čita naše emocije ali može nas i zabaviti

Fotografija članka: Robot Papper čita naše emocije ali može nas i zabaviti

Jeste li danas tužni ili sretni? Je li vas šef opet naljutio svojim suludim zahtjevima? Bez obzira kako se osjećali nađete li se u blizini humanoidnog robota Papera, on će znati točno kakvog ste raspoloženja.

Oglas

Robot Papper je nastao u radionici Alderaban Robotike u suradnji s operatorom SoftBank Mobile Corp i ne dolazi do informacija čitajući vaš profil na društvenim mrežama. Njegovi brojni senzori na glavi, poprsju i rukama uz hrpu elektroničkih elemenata pod sofisticiranim algoritmima omogućavaju mu da se prilagodi svojoj okolini, čita emocije ljudi oko sebe i komunicira s osobama itd.

Robot Papper čita naše emocije ali može nas i zabaviti 01

Robot Papper čita naše emocije ali može nas i zabaviti 02
Robot paper je visok 1.20 metara i teži 28 kg . Njegova litijska baterija omogućava mu više od 12 sati rada. Nema nogu, već samo bazu koja je podržana od strane tri kotača. Štoviše ima 10 ”  tablet na prsima za interakciju i smještaj namjenskih aplikacija.

Robot Papper čita naše emocije ali može nas i zabaviti 03
Za komunikaciju se koriste 4 mikrofona, dvije RGB kamere i 3D senzor. Robot Pepper je u stanju voditi računa o okolišu, odnosno komunicirati s ljudima, zabavljati nas, jednostavno se kretati, plesati i također posebno analizirati izraze i tonove glasa za čitanje naših emocija i sam izraziti “emocije” kroz same geste.
Pepper robot će se prodavati u Japanu od početka veljača 2015 za oko 1420 €

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.