Robot na biciklu, preko neravnog terena, u trku – video koji morate pogledati!

Fotografija članka: Robot na biciklu, preko neravnog terena, u trku – video koji morate pogledati!

Dok se mi bavimo onom prizemnijom tehnologijom, u svijetu robotike se događaju svakojaka čuda o kojima se vrlo malo zna. Pronašli smo zgodan video prilog za koji vjerujemo kako će vas i oduševiti i nasmijati… :)

Oglas

Za kraj današnjeg radnog dana evo nešto za opuštanje, zgodan video koji će vas zabaviti, nasmijati, ali nad kojim se treba i zamisliti. Tehnologija zaista može biti nevjerojatna, daleko od smartfona, računala i drugih “običnih” strojeva s kojima se svakodnevno družimo.

Prvi dio videa rezerviran je za malog robota koji se vozi na biciklu, prvi takve vrste u svijetu. Ne, nije šala – robot vrti pedale svojim robotskim nogama kao čovjek, a ravnotežu održava preko upravljača (predajnik je u rancu, SH7125 procesor), ili kako često kažemo – guvernala. Čak se i može zaustaviti i stati na noge, a i mahnut će publici. Naravno, robot je na daljinski i ima pregršt senzora, ali djeluje savršeno.

Drugi robot je testiran u prelasku preko neravnog trena. To zovu PID control, a radi se o robotu Atlas kojeg je proizveo i testira poznati Boston Dynamics. Šetnja robota po neravnom kamenitom terenu zaista izgleda impresivno.

Dotakli smo tek vrh ledenog brijega. U videu od 8:11 minuta vidjet ćete zaista impresivne scene Darpa robota, Cheetah robota, Asimo robota, . Uživajte… :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.