Robot koji otvara vrata

Fotografija članka: Robot koji otvara vrata

Da, dobro ste pročitali, ali je u fazi stvaranja robota koji otvara vrata poput vratara u hotelu, no postavlja se pitanje da li ćemo im ostavljati napojnicu za to?

Oglas

Proizvođač robota , čiji je vlasnik japanski , je još 13. 11. 2017. godine objavio kratki video u okviru kojeg je predstavljena nova verzija SpotMini , te je  ove kompanije postao jedno od top online mjesta za sve one koji obožavaju robote. Polovicom veljače se pojavio još jedan video uradak u kojem je prikazano kako  roboti otvaraju i drže vrata kako bi i drugi prolaznici mogli proći kroz njih, kao pravi kavaliri.

Roboti tvrtke Boston Dynamicsa su i ranije mogli napraviti ovu, ali je ovaj put to bilo malo drugačije s obzirom da su uspjeli locirati i prepoznati bravu i kako se pravilo njiome rukuje kako bi se izvršila ova radnja, a nakon toga da pridrži kako bi i ostali roboti ušli u drugu prostoriju. Moramo napomenuti da ovi roboti ipak izgledom podsjećaju na pse tj. četveronožne ljubimce.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.