RoBoHoN: robot ili smartfon? Prosudite sami!

Fotografija članka: RoBoHoN: robot ili smartfon? Prosudite sami!

Što dobijete kada spojite robota i smartfon? Robosmartfon ili možda smartforobot :)

Oglas

Odgovor na to pitanje najbolje da ostavimo Sharpu koji je u suradnji sa proizvođačem robota Tomotaka Takahashi predstavio svoj novi proizvod naziva RoBoHoN.

RoBoHoN je uređaj koji je nekako u isto vrijeme sladak i jeziv :), a može se između ostaloga koristiti za glasovne pozive jer ima podršku za 4G LTE i 3G mreže. Ovaj će robot koji je u isto vrijeme i smartfon doći u prodaju negdje u prvoj polovici 2016. godine po zasad nepoznatoj cijeni, a što se mjesta prodaje tiče pogađate i sami – gdje drugdje nego u Japanu.

RoBoHoN-om se može pored uspostave poziva i čitati poruke korisniku tipičnim Pokemon glasom :), a zanimljivo je i da vas ovaj mališan može i probuditi baš poput neke vrste alarma. Ekstra je zanimljiv detalj i da u svojoj glavi ima ugrađen projektor koji se može koristiti za gledanje slika, filmova i tako dalje.

Poput svakog smartfona tako i RoBoHoN ima ugrađene kamere, ali u svojim svjetlećim očima, tako da ljubitelji selfija neće biti zapostavljeni. Unutar ovog robotića koji se koristi za komunikaciju smjestio se Qualcomm-ov Snapdragon 400 procesor, a njegov dodirni QVGA LCD ekran koji se nalazi sa stražnje strane ima dijagonalu od 2 inča.

Visina RoBoHoN-a iznosi 19.5 cm, a težina mu je 390 grama, tako da čisto sumnjamo da će stati u svaki džep. :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.