Rješavanje problema Outlook Pst veličine e-poštanskog sandučića (Mailbox)

Fotografija članka: Rješavanje problema Outlook Pst veličine e-poštanskog sandučića (Mailbox)

Rješavanje problema Outlook Pst veličine e-poštanskog sandučića (Mailbox)

Obično te datoteke imaju naziv "Internet mape" ili "Osobne mape" u našoj Folder List. Pst datoteke su realno gledajući zaista prilično kompleksne baza podataka. Negdje sa izlaskom inačica Microsoft Outlook 2003, Pst veličina je ograničena na maksimalno 2GB. Ako ste kombinirali e-mail poruke, kontakte i podatke o obvezama, često ste možda premašili ovu granicu, a Outlook je vjerojatno prestao raditi. Outlook 2007 donio je potpuno novu podatkovnu struktura za Pst datoteke ali problem nije do kraja uklonjen. Na tome da prevladaju problem, Microsoft je napravio ažuriranje . Jednom preuzeto i instalirano ažuriranje djelomično poboljšava način na koji Microsoft Outlook piše velike Pst datoteke, smanjujući količinu diskovnog pristupa. Ujedno, umanjuje vrijeme kopiranja, premještanja ili brisanja poruka i povećava preuzimanje datoteka SpeedBar. Ali i nadalje ako Pst veličina postaje prekomjerna, MS Outlook može prestati reagirati tijekom određenih operacija.

Kako Smanjite Pst veličinu?
Najbolji način da osiguramo kontinuirano izvođenje Outlooka 2007 je da Pst datoteke smanjimo na razumnu veličinu. Da bismo to učinili, potrebno je redovito brisanje e-poruka koje su zastarjele i više nam nisu potrebne ili jednostavno napravimo njihov beckUp na neki od medija. Međutim, često označene poruke kao izbrisane nisu fizički i uklonjene, tako da veličina datoteke ostaje nepromijenjena. Obrisane poruke uklonjene su samo kada je datoteka sažeta i to bi trebao učiniti kad god imamo obrisane poruke. Za sažimanje vaše datoteke i smanjivanje veličine Pst, otvorite Outlook i izaberite Data File Management iz izbornika File. U dijaloškom okviru Postavke računa, kliknite na karticu podatkovne datoteke i odaberite Pst datoteku koju želite sažeti. Kliknite na Postavke, a zatim Compact Now za pokretanje postupka. Pritisnite OK i zatvorite . Možete ponoviti postupak za sve vaše Pst datoteke.

Ako želite izbrisati stare poruke, ali ne ih izgubiti potpuno na vašem tvrdom disku, možete ih arhivirati u odvojenu Pst datoteku. Da biste to učinili, otvorite MS Outlook, odaberite trenutnu Pst datoteku u navigacijskom prozoru i izaberite Arhiv iz izbornika File.

Kliknite Arhiva mapu i sve podmape te odaberite mapu u arhivu, postavite potrebit datum prije kojeg su poruke biti obrisane. Kliknite Browse da biste pronašli Pst datoteku u koju su poruke u arhivi i zatim kliknite U redu.

Nadalje postoje i neki profesionalni alati za smanjenje veličine Pst datoteke. Jedan je i Microsoftov PST i OST Utility. Zbog svoje destruktivne naravi, ovaj alat nije na javnom raspolaganju i općenito se ne može skinuti. Ipak, možete se obratiti direktno Microsoftu i moći će te dobiti kopiju alata ali samo ako ste poslovni subjekt. Taj alat brisanjem podataka iz datoteke dovodi ju natrag na razumnu veličinu. Međutim, nemate kontrolu nad time što doista brišete. Nakon što ste koristiti alat, morat ćete pokrenuti Microsoft Inbox Repair Tool, Scanpst.exe, što bi trebalo biti dostupno i na disk particiji C: Program Files Common Files System MAPI LocaleID, gdje LocaleID je brojčana vrijednost koja predstavlja lokaciju.

Autor: Sanja Ledinek

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.